Јована Стевановић најбоља српска одбојкашица у 2023.

02.01.2024. 20:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

За најбољу одбојкашицу изабрана је - Јована Стевановић, која је са репрезентацијом Србије овог љета освојила сребро на Европском првенству, а недавно се окитила и свјетским златом са турским Езачибашијем.

У конкуренцији одбојкаша награда је припала Марку Подрашчанину. Искусни средњи блокер је био предводник националног тима ове сезоне, а са Трентином је освојио титулу шампиона у Италији.

Бојан Јанић је са Партизаном прошле сезоне освојио триплу круну, што га је учинило најуспешнијим тренером у мушкој конкуренцији. Када је реч о женским тимовима - признање је добио Јово Цаковић, тренер шампионске екипе Јединства из Старе Пазове.

Награде за најперспективније играче припале су техничару Војводине Матији Милановићу и Милици Видачић, којом се поноси TENT, пише ''Sportal''.

Подсјећамо, женска сениорска репрезентација се ове године окитила сребром на Европском првенству, чиме је наставила импресиван низ освајања медаља на најважнијим такмичењима који траје од 2015. године. У дебитантској сезони новог селектора Ђованија Гвидетија чекирана је и виза за Олимпијске игре - на којима ће српске одбојкашице сљедећег љета покушати да дођу до јединог златног одличја које им недостаје.

Мушка сениорска репрезентација је такмичење на Европском првенству завршила у четвртфиналу, поразом од каснијег шампиона Пољске. Изабраници Игора Колаковића нису успјели да обезбиједе мјесто на Олимпијским играма преко првог квалификационог турнира, па ће за њега морати да се боре у 2024. кроз Лигу нација.   

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    19h 49m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    19h 31m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    20h 25m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    17h 20m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    16h 22m
    0