Jovana Stevanović najbolja srpska odbojkašica u 2023.

02.01.2024. 20:30
0
IZVOR: nezavisne.com

Za najbolju odbojkašicu izabrana je - Jovana Stevanović, koja je sa reprezentacijom Srbije ovog ljeta osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, a nedavno se okitila i svjetskim zlatom sa turskim Ezačibašijem.

U konkurenciji odbojkaša nagrada je pripala Marku Podraščaninu. Iskusni srednji bloker je bio predvodnik nacionalnog tima ove sezone, a sa Trentinom je osvojio titulu šampiona u Italiji.

Bojan Janić je sa Partizanom prošle sezone osvojio triplu krunu, što ga je učinilo najuspešnijim trenerom u muškoj konkurenciji. Kada je reč o ženskim timovima - priznanje je dobio Jovo Caković, trener šampionske ekipe Jedinstva iz Stare Pazove.

Nagrade za najperspektivnije igrače pripale su tehničaru Vojvodine Matiji Milanoviću i Milici Vidačić, kojom se ponosi TENT, piše ''Sportal''.

Podsjećamo, ženska seniorska reprezentacija se ove godine okitila srebrom na Evropskom prvenstvu, čime je nastavila impresivan niz osvajanja medalja na najvažnijim takmičenjima koji traje od 2015. godine. U debitantskoj sezoni novog selektora Đovanija Gvidetija čekirana je i viza za Olimpijske igre - na kojima će srpske odbojkašice sljedećeg ljeta pokušati da dođu do jedinog zlatnog odličja koje im nedostaje.

Muška seniorska reprezentacija je takmičenje na Evropskom prvenstvu završila u četvrtfinalu, porazom od kasnijeg šampiona Poljske. Izabranici Igora Kolakovića nisu uspjeli da obezbijede mjesto na Olimpijskim igrama preko prvog kvalifikacionog turnira, pa će za njega morati da se bore u 2024. kroz Ligu nacija.   

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    21h 34m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    19h 56m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    16h 28m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    22h 58m
    0
  • Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    18h 21m
    0