Јовица Горета сам купи отпад од Јахорине до Пала

07.05.2021. 21:35
4
ИЗВОР: КАТЕРА

Наш суграђанин, Јовица Горета из Пала, одлучио је да сам крене у акцију чишћења отпада крај регионалног пута Јахорина - Пале, зато што, како каже, не може да гледа крај пута туђу некултуру.

Горета у изјави за Катеру каже да је јутрос кренуо у ову акцију сам, зато што није желио да икога моли да му помаже, а да му је намјера да сутра заврши акцију чишћења до Пала.

- Кренуо сам данас од "осмица" на улазу на Јахорину ка Палама, скупљао сам отпад дуж цесте и исти одлагао у вреће з отпад, које сам оставио крај пута да их покупи комунална служба. Ово је мој план још од 2019. године - каже Горета.

Додаје да му јако смета некултура људи, који одлажу отпад у природу, односно поред цесте.

Слика

- Рођен сам и одрастао на Јахорини, ту сам научио скијати, смета ми ово смеће поред пута, неко ће рећи да сам луд, али мени смета овај отпад и не могу дс га гледам више - рекао је Горета.

 

Јовица Горета је након рата, као деминер, остао без ноге и тај хендикеп му додатно отежава овај посао који је започео, али упркос томе одлучан је у намјери да истраје до краја и сутра заврши акцију чишћења отпада.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Lung 08.05.2021. 21:09
    Ja sam bio ubijeđen da to Ekološki pokret radi.....
    Inače sta rade
  • Generic placeholder image
    Skijaš 08.05.2021. 11:01
    Bravo!
  • Generic placeholder image
    Drug 08.05.2021. 08:24
    Bravo, druže! Mi komunalnog i nemamo ali plate primaju. Ne znam zašto ovaj narod to trpi. Trebaju da im RVI i stanovništvo poture leđa... Na šta je ovo došlo i spalo...
  • Generic placeholder image
    marko 08.05.2021. 08:13
    Najljepsa ekoloska akcija...svaka cast Joco.
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Хан Пијесак: Грађани у акцији сређивања фудбалског стадиона (ВИДЕО) Хан Пијесак: Грађани у акцији сређивања фудбалског стадиона (ВИДЕО)
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    23h 55m
    0
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    15h 57m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    23h 29m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    22h 35m
    4
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    20m
    0