Jovica Goreta sam kupi otpad od Jahorine do Pala

07.05.2021. 21:35
4
IZVOR: KATERA

Naš sugrađanin, Jovica Goreta iz Pala, odlučio je da sam krene u akciju čišćenja otpada kraj regionalnog puta Jahorina - Pale, zato što, kako kaže, ne može da gleda kraj puta tuđu nekulturu.

Goreta u izjavi za Kateru kaže da je jutros krenuo u ovu akciju sam, zato što nije želio da ikoga moli da mu pomaže, a da mu je namjera da sutra završi akciju čišćenja do Pala.

- Krenuo sam danas od "osmica" na ulazu na Jahorinu ka Palama, skupljao sam otpad duž ceste i isti odlagao u vreće z otpad, koje sam ostavio kraj puta da ih pokupi komunalna služba. Ovo je moj plan još od 2019. godine - kaže Goreta.

Dodaje da mu jako smeta nekultura ljudi, koji odlažu otpad u prirodu, odnosno pored ceste.

Slika

- Rođen sam i odrastao na Jahorini, tu sam naučio skijati, smeta mi ovo smeće pored puta, neko će reći da sam lud, ali meni smeta ovaj otpad i ne mogu ds ga gledam više - rekao je Goreta.

 

Jovica Goreta je nakon rata, kao deminer, ostao bez noge i taj hendikep mu dodatno otežava ovaj posao koji je započeo, ali uprkos tome odlučan je u namjeri da istraje do kraja i sutra završi akciju čišćenja otpada.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Lung 08.05.2021. 21:09
    Ja sam bio ubijeđen da to Ekološki pokret radi.....
    Inače sta rade
  • Generic placeholder image
    Skijaš 08.05.2021. 11:01
    Bravo!
  • Generic placeholder image
    Drug 08.05.2021. 08:24
    Bravo, druže! Mi komunalnog i nemamo ali plate primaju. Ne znam zašto ovaj narod to trpi. Trebaju da im RVI i stanovništvo poture leđa... Na šta je ovo došlo i spalo...
  • Generic placeholder image
    marko 08.05.2021. 08:13
    Najljepsa ekoloska akcija...svaka cast Joco.
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Han Pijesak: Građani u akciji sređivanja fudbalskog stadiona (VIDEO) Han Pijesak: Građani u akciji sređivanja fudbalskog stadiona (VIDEO)
Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu
Najčitanije
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    18h 13m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    2h 36m
    0
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    43m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    1h 56m
    0
  • Predstava "Mala sirena" sutra otvara 25. "Lut fest "
    20h 25m
    0