Јовичевићу 14 година робије због убиства оца

22.10.2021. 17:59
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Далибор Јовичевић (35) из Брчког правоснажно је осуђен на 14 година затвора због убиства оца Славка Јовичевића у фебруару прошле године у мјесту Брезово Поље - Ново Насеље.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, доказали су кривицу Далибора Јовичевића којем је након жалбеног поступка пред Апелационим судом Дистрикта, правоснажно изречена казна за кривично дјело убиство.

– Тужилаштво Дистрикта оптужило је Далибора Јовичевића да је између 11. и 12. фебруара прошле године у мјесту Брезово Поље – Ново Насеље на свиреп начин убио његовог оца – наводе из Тужилаштва.

Како је наведено у оптужници, оптужени је док се у кући налазио сам са њим, тврдим предметом – аутоматском пушком оцу задао више удараца у предјелу главе усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт жртве.

Тужилаштво је на суђењу пред Основним судом успјело доказати да је убиство Славка Јовичевића почињено на свиреп начин.

– С тим у вези, он је првостепеном пресудом и осуђен за свирепо убиство (из члана 163 став 2 тачка 1) Кривичног закона Брчко дистрикта), на казну затвора од шеснаест година. Истовремено, ослобођен је од оптужбе за кривично дјело недозвољеног држања оружја или експлозивних материја – наводе из Тужилаштва.

Додају да је одлучујући по жалби одбране Апелациони суд Дистрикта, не налазећи свирепост при почињењу тог кривичног дјела, измијенио је првостепену пресуду у правној квалификацији кривичног дјела правоснажно осудивши Далибора Јовичевића за убиство (из члана 163 став 1 Кривичног закона), на поменуту казну затвора, пише Аваз.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 45m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 40m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 45m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 48m
    1