ЈУ Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево – расла и стасавала уз свој народ (ФОТО)

23.11.2023. 20:49
0
ИЗВОР: katera.news

У Културном центру у Источном Сарајеву одржана је свечана академија поводом јубилеја – 30 година постојања и рада Јавне установе Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево.

Директор Мирјана Учур навела је да је школа основана 1993. године на Илиџи, те да је након потписивања Дејтонског споразума 1995. године, заједно са сарајевским Србима прешла у Источно Сарајево гдје и данас егзистира.

Према њеним ријечима, школа је ове школске године уписала 444 ученика на шест смјерова, клавир, хармоника, гитара, флаута, виолина и одсјек соло пјевања.

- Наставу изводе 32 наставника, а укупан број запослених је 41.  А поред централне школе у Источном Новом Сарајеву постоји и подручно одјељење у Палама – навела је она.

Учур је истакла да су поносни на постигнуте резултате, те да су у протеклој школској години ученици и наставници освојили рекордне 44 награде, од чега 18 првих, 16 других и 10 трећих.

Она је истакла да су дјеца са подручја града Источно Сарајево веома талентована за музику и да то треба његовати.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Стојан Бјелица, некадашњи члан Школског одбора, рекао је да се ова школа доживјела судбину српског народа ратних и поратних година у Сарајеву.

- Група ентузијаста, професора, на челу са професором Митровићем је оспособила зграду у некадашњој војној касарни ЈНА у Источном Новом Сарајеву и од ње направила школу. Први дани су били тешки, али годинама је ова јавна установа прерасла у школу која је препознатљива и модерна – навео је он.

Дијана Лучић, мајка бившег и садашњег ученика ове школе, истакла је да је за овај јубилеј најзаслужнији колектив.

- Оно што ову школу чини посебном су људи, колектив, управа и администрација, јер су њихов ентузијазам, посвећеност раду са дјецом и љубав према музици немјерљиви - истакла је Лучићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 10m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 14m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 7m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    13h 58m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 4m
    0