Јутрос опрез – мокри коловози, одрони и магла

07.09.2019. 08:28
0
ИЗВОР: Срна

Возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се савјетује да буду опрезни због мокрих и клизавих коловоза, учесталих одрона и магле која мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Кроз кањон Тијесно код Бањалуке, на дионици Карановац-Црна Ријека, због одржавања пењачког фестивала "Дрил енд чил" до 15. септембра биће обустављен саобраћај од 11.00 до 11.45 часова. Возила ће у том периоду бити преусмјеравана на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштивање обавезно.

На регионалном путу у Рудом у току је замјена дрвене конструкције моста на ријеци Лим, због чега долази до повремених једночасовних обустава саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен и на магистралним путним правцима Котор Варош-Ободник, Јоховац-Руданка код Добоја, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, регионалним путевима Лукавица-Пале, Шековићи-Цапарде и Обудовац-Лончари због радова на локалним путевима у општини Доњи Жабар.

У току су радови и на ауто-путевима Градишка-Бањалука и "9. Јануар" од Бањалуке до Добоја због чега је на тим локалитетима на снази измјена саобраћаја.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

У Трну се због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе саобраћај преко надвожњака одвија једном траком, док је теретним возилима забрањен прелазак.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и у Бањалуци због радова и манифестације која ће овог викенда бити одржана у Парку Младен Стојановић.

У ФБиХ и даље су радови актуелни у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила збоф чега се на том локалитету саобраћај одвија успорено и због повремено појачаног промета возила могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

До обуставе у одвијању саобраћаја долази у ноћним часовима и то пола часа послије поноћи до 1.30, од 2.00 до 3.30 и од 4.00 до 5.30 часова. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се због радова саобраћа и на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, између БиХ и Хрватске.

Из АМС савјетују возачима да вожњу прилагоде условима на путу, да држе одстојања између возила и да избјегавају ризична претицања.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Хоће ли нам април донијети снијег Хоће ли нам април донијети снијег
Ево када ћемо помјерити казаљке на сату Ево када ћемо помјерити казаљке на сату
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 18m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 47m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 29m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 48m
    0