Jutros oprez – mokri kolovozi, odroni i magla

07.09.2019. 08:28
0
IZVOR: Srna

Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se savjetuje da budu oprezni zbog mokrih i klizavih kolovoza, učestalih odrona i magle koja mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Kroz kanjon Tijesno kod Banjaluke, na dionici Karanovac-Crna Rijeka, zbog održavanja penjačkog festivala "Dril end čil" do 15. septembra biće obustavljen saobraćaj od 11.00 do 11.45 časova. Vozila će u tom periodu biti preusmjeravana na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

Na regionalnom putu u Rudom u toku je zamjena drvene konstrukcije mosta na rijeci Lim, zbog čega dolazi do povremenih jednočasovnih obustava saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen i na magistralnim putnim pravcima Kotor Varoš-Obodnik, Johovac-Rudanka kod Doboja, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, regionalnim putevima Lukavica-Pale, Šekovići-Caparde i Obudovac-Lončari zbog radova na lokalnim putevima u opštini Donji Žabar.

U toku su radovi i na auto-putevima Gradiška-Banjaluka i "9. Januar" od Banjaluke do Doboja zbog čega je na tim lokalitetima na snazi izmjena saobraćaja.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, kao i na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike.

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

U Trnu se zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe saobraćaj preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok je teretnim vozilima zabranjen prelazak.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i u Banjaluci zbog radova i manifestacije koja će ovog vikenda biti održana u Parku Mladen Stojanović.

U FBiH i dalje su radovi aktuelni u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila zbof čega se na tom lokalitetu saobraćaj odvija usporeno i zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Do obustave u odvijanju saobraćaja dolazi u noćnim časovima i to pola časa poslije ponoći do 1.30, od 2.00 do 3.30 i od 4.00 do 5.30 časova. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Sporije se zbog radova saobraća i na dionicama magistralnih puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske.

Iz AMS savjetuju vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu, da drže odstojanja između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
Hoće li nam april donijeti snijeg Hoće li nam april donijeti snijeg
Evo kada ćemo pomjeriti kazaljke na satu Evo kada ćemo pomjeriti kazaljke na satu
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 52m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 34m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 7m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 41m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 26m
    3