Када си пријатељ Демофеста 12. пут – твоје име је м:тел

19.07.2023. 14:59
0
ИЗВОР: katera.news

Рођен 2008. године, израстао је у јединствени највећи фестивал демо бендова у југоисточној Европи. Његово име је Демофест и већ 12. годину има најбоље пријатеље! М:тел је и овога пута генерални спонзор Демофеста, који се одржава традиционално на тврђави Кастел у Бањалуци.

Први фестивалски дан ове године заказан је за 20. јули, а тамо очекујте и прво такмичарско вече на главној бини, након чега вас чекају музичке посластице: Morcheeba, аустралијски музичар и друштвени активиста Dub FX и већ познати састав М.О.Р.Т, који након што је 2012. године побиједио на овом фестивалу, сада долази као ревијални извођач. На љетној бини: Ђорђе, Hiljson Mandela, 3OZona, Sajsi MC, Tam, Spejs Noksi x Kene Beri, Нихил.

У петак 21. јула, још један је дан за такмичење, али и свјетску музичку атракцију „Laibach“. Ту је и легенда drum and bass-a Roni Size, а афробитове ће донијети нигеријски музичар Феми Кути. Љетна сцена: Визељ, Sunshine, Koi Koi, Стерео банана.

Субота 22. јули резервисана је за финално такмичарско вече, али и за једног од заштитних симбола Демофеста и краља балканског breakbeat dub step звука Кирила Џајковског. Тога дана моћи ћете чути и Паров Стелар, као и сјајну звијезду у успону МКДСЛ. Љетна сцена нуди: Nipplepeople, Бојана В, Pocket Palma, Macha Ravel.

Видимо се у четвртак на најбољој музичкој забави на Кастелу!

Потражите кутак обојен м:тел црвеном бојом - Recharge зону фестивала, гдје можете напунити свој мобилни телефон, али и узети своје фестивалске реквизите и ваучере за мобилни интернет!

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 45m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 40m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 28m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 34m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 2m
    0