Како да одржите жељену тежину након дијете

02.02.2020. 16:58
0
ИЗВОР: novosti.rs

Пут до циља – губитка килограма је увијек дуг и мукотрпан. Пребројавање унијетих калорија, одрицање од омиљених јела, изгладњивање… Али, шта послије, питање је које многе мучи.

Када прођете кроз цијели процес и дођете до жељеног изгледа како да останете витки и не угојите се поново? Зато вам данас доносимо неколико савјета који вам могу помоћи у томе.

Поштујте стечене навике

Најважније је да знате да нема повратка старим навикама. И даље се морате придржавати плана редуковане исхране, а за остварење циља је најважније да наставите да уносите мање калорија него што сте то чинили прије.

Планирајте дане када "кршите" дијету

Када су разна славља, одмори, посебне прилике, не смијете да престанете да пажљиво комбинујете намирнице као када сте држали дијету. Када се приближе критични дани и даље можете да уживате у храни, али уз унапријед припремљен план.

Никако не прескачите доручак

Морате поштовати најважнији оброк. Здрав и квалитетан доручак учиниће да немате осјећај да сте прегладњели. Истовремено, ако прескочите доручак, током цијелог дана ћете се преједати.

Ништа без активности

Сваког, али баш сваког дана, треба да будете активни. Особе које су смршале и одржале жељену тежину, најчешће се баве умјереном физичком активношћу. Ако тренирате током највећег дијела недјеље, смањиће се потреба за већим уносом калорија. Брзу шетњу можете да практикује ујутро, у вријеме ручка и увече, пишу "Вечерње новости".

Редовно пратите стање на ваги за мјерење

Пожељно је да свакодневно стајете на вагу, како бисте на вријеме закључили да сте у претходном периоду "забушавали".

Подршка је битна

Да бисте остали на зацртаном путу, неопходна вам је подршка породице, партнера, пријатеља, драгих људи. Доказано је да се особе које су успјеле да смршају и одрже жељену тјелесну тежину често ослањају на друге да би остали мотивисани.

Водите дневник исхране

Вођење дневника о исхрани и физичкој активности може да вам помогне да уочите обрасце, али и примијетите напредак у активном одржавању жељене тјелесне тежине, пише поменути лист.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта је WW дијета и зашто је популарна? Шта је WW дијета и зашто је популарна?
Намирнице које не гоје Намирнице које не гоје
Пет врста воћа уз које ћете брзо губити килограме Пет врста воћа уз које ћете брзо губити килограме
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 37m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 17m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 23m
    0