Како откључати и покренути возило када се испразни батерија на даљинском (ВИДЕО)

18.08.2024. 21:56
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Није ријеткост да се батерија на даљинском управљачу/кључу испразни па возило не можете отворити притиском на њу или приближавањем возилу.

Ако вам је први импулс паника, смирите се, рјешење је у том истом даљинском управљачу/кључу. Наиме, пристиком на дугме на управљачу углавном се може извући прави кључ, назовимо га аналогним (доље примјер новог Volkswagen управљача/кључа).

Код нових возила обично је проблем пронаћи бравицу коју тај кључ откључава. Најбоље је, прије свега тога, погледати књигу с упутствима и упознати се с возилом. Бравица је обично скривена испод поклопца кваке, а у овом старијем филмићу Volkswagen је лијепо објаснио како отворити аутомобил, односно пронаћи бравицу.

Када окренете кључ у брави и отворите врата, велика је вјероватност да ће се упалити аларм аутомобила (ако га ваш модел има). То се догађа када у батерији још има нешто енергије. Укључивањем контакта или покретањем аутомобила аларм престаје. Резервни кључ се у већини случајева не може користити за покретање аутомобила јер су модерни аутомобили неријетко опремљени типком за покретање и гашење возила. Како упалити ауто с празним даљинским управљачем?

Транспондер у даљинском управљачу обично не захтијева вањски извор напајања. Даљински управљач хвата електромагнетски сигнал који емитира сам аутомобил. У неким случајевима, даљински управљач мора се ставити на мјесто гдје је некада била бравица за паљење па се онда притишће дугме за покретање.

У другим аутомобилима кључ се мора држати уз дугме за покретање. Опет је кључно да прочитате књигу с упутстивима јер је тамо све објашњено за конкретан модел аутомобила. Успут, готово сви модерни аутомобили вас обавијесте када је батерија кључа аутомобила скоро празна. Унаточ томе, корисно је држати резервну батерију за даљински управљач у аутомобиле, преноси Raport.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико далеко ''хвата'' радар за мјерење брзине? Колико далеко ''хвата'' радар за мјерење брзине?
Уништено пиво: Аутом ударио у фрижидер на бензинској Уништено пиво: Аутом ударио у фрижидер на бензинској
Како на најбољи начин опрати аутомобил Како на најбољи начин опрати аутомобил
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 59m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 41m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 9m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 30m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 39m
    0