Kako zvuči pjesma "Jutros mi je ruža procvetala" u džez aranžmanu (VIDEO)

05.12.2020. 21:18
0
IZVOR: nezavisne.com

Soul-džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine treći studijski album "Pero", te najavljuje "mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju", a među njima će se naći i obrada poznate pjesme "Jutros mi je ruža procvetala".

Svi znamo narodnu pjesmu "Jutros mi je ruža procvetala" za koju je tekst napisao Dragiša Nedović, a muziku Petar Tanasijević. Napisana je 1959. godine, a 1960. godine snimila ju je Milica Popović. Ovu pjesmu su pjevale i Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Gordana Stojičević, Lepa Lukić, Lepa Brena i Amira Medunjanin, a gledaoci Jutarnjeg programa RTS-a su imali priliku da premijerno čuju i vide novi spot Irene Blagojević, soul i džez muzičarke, koja će na svoj naredni album uvrstiti i ovu numeru u sasvim novom džez aranžmanu.

Irena Blagojević je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu i do 2000. godine je ozbiljno gradila karijeru flautistikinje radeći istovremeno i kao profesor flaute.

Pored toga, godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa bendovima "Kalkuta" i "Balkan ekspres", Solo karijeru započinje 2008. godine albumom Jutro bez ljubavi kao džez, pop i soul pjevačica. Drugi album Blistavi grad učvrstio je njenu poziciju na muzičkoj sceni, a prate ga brojni koncerti i nastupi.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Poslušajte obradu pjesme "Vozi me na Pale" beogradskog benda "Gradske cure" (VIDEO) Poslušajte obradu pjesme "Vozi me na Pale" beogradskog benda "Gradske cure" (VIDEO)
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 4m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    12h 0m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    23h 51m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    19h 31m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    22h 51m
    0