Калабић: Додик је предао ВРС "без иједног метка", а сад би исто тако да је врати

20.10.2021. 19:11
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бивши члан Предсједништва СНСД и дугогодишњи посланик ове странке у Народној скупштини Републике Српске и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Драго Калабић, који је у међувремену искључен из странке, огласио се путем друштвених мрежа критикујући бившег партијског шефа Милорада Додика због одлуке да се Српска повуче из Оружаних снага БиХ.

У тексту под насловом “Милораду, да се не заборави”, Калабић подсјећа на раније Додикове изјаве тврдећи да је лидер СНСД “продао Војску Републике Српске како би напредовао у каријери”.

– Када сте Милораде, ти, Иванић и Калинић одлучили да предате ВРС на ниво БиХ, ја сам био против. Сјећаш се да сам и тебе молио да будеш против. Ти си рекао да мораш и да имаш притисак. Питао сам те какав, никада ниси објаснио. Ја морам признати да сам гласао по савјести и да ни тада ни послије нисам имао никакав проблем, притисак или нешто слично. Требало ми је дуго времена да схватим да је тај притисак у ствари трговина и што си више уступака правио, више си напредовао – наводи Калабић.

- Ово пишем - како наводи Калабић - због будалаштина које Додик промовише ових дана око војске и одбране.

Слика

Фото: Д.Калабић/Фејсбук

– Видиш, Милораде, ти си са братијом предао ВРС без и једног метка, без и једног уступка и било каквог бенефита за Републику Српску. И сада ти нас убјеђујеш Милораде да ће исто тако Бошњаци, а и Хрвати теби то поново предати без метка, без борбе, без тешке муке. Неће Милораде. И ја и ти то добро знамо. Ти знаш да је твоја прича шупља и празна и намијењена оним несрећницима под шатором уз литру јесење брље. А посљедице твоје политике могу бити погубне за све нас. О томе неки други пут. Још само да ти кажем, да ови несрећници што стоје иза тебе као да им је неко умро, Жељка, Радмановић, Радован, Мајкић, свашта причају по Бањалуци. Код тебе ћуте, а овамо причају да си пролупао, да си изгубљен и да је готово. Ти знаш како ја то знам…. Није добро Милораде…. – стоји на крају објаве.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 42m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 26m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 11m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 10m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 16m
    0