Камп омладине Црвеног крста Републике Српске и ове године у Модричи

07.08.2023. 11:03
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске у периоду од 10. до 15. августа 2023. године у Ријечанима Горњим код Модриче одржаће 26. камп омладине Црвеног крста Републике Српске, који ће окупити око 40 волонтера из општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске.

Током трајања кампа, учесници ће учити о покрету, значају и вриједностима Црвеног крста, о солидарности са младима, првој помоћи и менталном здрављу, репродуктивном здрављу, болестима зависности, трговини људима, безбједности на интернету и другим активностима.

Камп је одлична прилика за све, који су већ дужи период волонтери у својим матичним организацијама, да усаврше постојеће знање и вјештине из различитих области које ће касније моћи успјешно да примјењују на такмичењима и радионицима на којима буду учествовали, наводи се у саопштењу Црвеног крста Републике Српске.

Како наводе, поучени досадашњим искуствима са претходних кампова, очекују да ће и овај камп приказати одлично предзнање свих волонтера, њихову максималну укљученост у рад кроз групе и кроз све цјелине, те озбиљност и посвећеност ангажману у Црвеном крсту Републике Српске.

Организација овог вида едукативног рада са младима је, првенствено, одлична прилика да схвате зашто је важно бити волонтер у Црвеном крсту, шта значи волонтеризам, каква је улога Црвеног крста у друштву, како Црвени крст шири мисију хуманости и ко су циљне групе којима Црвени крст помаже, додали су у саопштењу.

Отварање кампа омладине ЦКРС предвиђено је за 10. август 2023. године у 20.00 часова на спортским теренима одмаралишта Црвеног крста у Ријечанима, око 12 километара од центра Модриче.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 48m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 22m
    0