Kamp omladine Crvenog krsta Republike Srpske i ove godine u Modriči

07.08.2023. 11:03
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u periodu od 10. do 15. avgusta 2023. godine u Riječanima Gornjim kod Modriče održaće 26. kamp omladine Crvenog krsta Republike Srpske, koji će okupiti oko 40 volontera iz opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta širom Republike Srpske.

Tokom trajanja kampa, učesnici će učiti o pokretu, značaju i vrijednostima Crvenog krsta, o solidarnosti sa mladima, prvoj pomoći i mentalnom zdravlju, reproduktivnom zdravlju, bolestima zavisnosti, trgovini ljudima, bezbjednosti na internetu i drugim aktivnostima.

Kamp je odlična prilika za sve, koji su već duži period volonteri u svojim matičnim organizacijama, da usavrše postojeće znanje i vještine iz različitih oblasti koje će kasnije moći uspješno da primjenjuju na takmičenjima i radionicima na kojima budu učestvovali, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Republike Srpske.

Kako navode, poučeni dosadašnjim iskustvima sa prethodnih kampova, očekuju da će i ovaj kamp prikazati odlično predznanje svih volontera, njihovu maksimalnu uključenost u rad kroz grupe i kroz sve cjeline, te ozbiljnost i posvećenost angažmanu u Crvenom krstu Republike Srpske.

Organizacija ovog vida edukativnog rada sa mladima je, prvenstveno, odlična prilika da shvate zašto je važno biti volonter u Crvenom krstu, šta znači volonterizam, kakva je uloga Crvenog krsta u društvu, kako Crveni krst širi misiju humanosti i ko su ciljne grupe kojima Crveni krst pomaže, dodali su u saopštenju.

Otvaranje kampa omladine CKRS predviđeno je za 10. avgust 2023. godine u 20.00 časova na sportskim terenima odmarališta Crvenog krsta u Riječanima, oko 12 kilometara od centra Modriče.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 54m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 36m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 9m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 43m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 28m
    3