Камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске од 24. до 28. јула у Ријечанима код Модриче

21.07.2023. 15:17
0
ИЗВОР: katera.news

Реализујући редовне активности кроз програм „Подмладак и омладина“, Црвени крст Републике Српске у периоду од 24. до 28. јула 2023. године у Ријечанима код Модриче организоваће камп подмлатка.

На кампу, чије је отварање предвиђено у 20.00 часова у Ријечанима, учествоваће 40 младих волонтера и активиста, ученика основних школа из општина и градова Републике Српске.

Како су најавили из Црвеног крста Републике Српске, током петодневног боравка на кампу, полазници ће учити о покрету, значају и вриједностима Црвеног крста, о солидарности са младима, првој помоћи и менталном здрављу, о заштити животне средине и здравља (репродуктивно здравље, болести зависности, трговина људима), безбједности на интернету и другим активностима.

- Полазници овогодишњег кампа подмлатка, са којима ће радити искусни инструктори, волонтери и запослено особље Црвеног крста Републике Српске, имаће прилику да стекну ново знање и вјештине кроз различите курсне цјелине. Циљ организације кампова одлична је прилика да млади схвате зашто је важно бити волонтер у Црвеном крсту, шта значи волонтеризам, каква је улога Црвеног крста у друштву, како Црвени крст шири мисију хуманости и ко су циљне групе којима Црвени крст помаже – поручили су из ов организације.

Наводе, такође, да је за више од 30 година постојања и рада организације Црвеног крста Републике Српске кроз структуру прошло десетине хиљада младих различитих старосних група.

- Више хиљада њих постали су волонтери Црвеног крста захваљујући стеченом знању на камповима за младе – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 52m
    0