Kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske od 24. do 28. jula u Riječanima kod Modriče

21.07.2023. 15:17
0
IZVOR: katera.news

Realizujući redovne aktivnosti kroz program „Podmladak i omladina“, Crveni krst Republike Srpske u periodu od 24. do 28. jula 2023. godine u Riječanima kod Modriče organizovaće kamp podmlatka.

Na kampu, čije je otvaranje predviđeno u 20.00 časova u Riječanima, učestvovaće 40 mladih volontera i aktivista, učenika osnovnih škola iz opština i gradova Republike Srpske.

Kako su najavili iz Crvenog krsta Republike Srpske, tokom petodnevnog boravka na kampu, polaznici će učiti o pokretu, značaju i vrijednostima Crvenog krsta, o solidarnosti sa mladima, prvoj pomoći i mentalnom zdravlju, o zaštiti životne sredine i zdravlja (reproduktivno zdravlje, bolesti zavisnosti, trgovina ljudima), bezbjednosti na internetu i drugim aktivnostima.

- Polaznici ovogodišnjeg kampa podmlatka, sa kojima će raditi iskusni instruktori, volonteri i zaposleno osoblje Crvenog krsta Republike Srpske, imaće priliku da steknu novo znanje i vještine kroz različite kursne cjeline. Cilj organizacije kampova odlična je prilika da mladi shvate zašto je važno biti volonter u Crvenom krstu, šta znači volonterizam, kakva je uloga Crvenog krsta u društvu, kako Crveni krst širi misiju humanosti i ko su ciljne grupe kojima Crveni krst pomaže – poručili su iz ov organizacije.

Navode, takođe, da je za više od 30 godina postojanja i rada organizacije Crvenog krsta Republike Srpske kroz strukturu prošlo desetine hiljada mladih različitih starosnih grupa.

- Više hiljada njih postali su volonteri Crvenog krsta zahvaljujući stečenom znanju na kampovima za mlade – poručili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 6m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 39m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 13m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 11m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 19m
    0