Карлинг у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

05.05.2021. 11:15
0
ИЗВОР: sportdc.net

Наш град је након EYOF-а, Зимске олимпијаде младих, одржане 2019. године, богатији за један нови спорт и три клуба. У Источном Сарајеву функционишу сада  карлинг клубови Славија и Олимпик, а у доњем дијелу града и клуб Пале на Палама. Формиран је и Карлинг савез Републике Српске, а тренинге ова три клуба обављају на леденој плохи код Олимпијске дворане Зетра.

Такмичење у карлингу  на EYOF-у, одржано је у Палама у дворани Пеки, и било је проглашено за најбоље организовано такмичење Зимске олимпијаде младих.

Занимљиво је подвући да су организатори карлинг спорта људи који су изузетно активни у скијашком спорту и Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Након формирања Карлинг савеза Републике Српске кренули су они и у организацију Карлинг савеза Босне и Херцеговине и открили податак да већ годинама постоји Карлинг савез ФБиХ.

Сигурно је да ће ова екипа спортских ентузијаста завршити тај посао и формирати кровни савез, а у ова наша три карлинг клуба имамо и припадница љепшег пола. Марија Рудић најмлађи члан сјајне скијашке породице Рудић рекла је како се она нашла на леду и завољела карлинг спорт:

Наравно циљ ових спортских ентузијаста је прикључење Свјетској карлинг асоцијацији са изласком на такмичарску сцену. Имају за сада и вербалну подршку руководства Града и њених општина и надају се да ће у догледно вријеме и наш град добити лед и карлинг стазу.

Видео: sportdc

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 8m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 41m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 7m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 20m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 49m
    3