Картер: Јокић је најбољи европски кошаркаш

08.09.2022. 19:28
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Бивши амерички кошаркаш Винс Картер прогласио је српског репрезентативца Николу Јокића за најбољег европског играча, преносе амерички медији.

Картер је бирао између Јокића (Денвер), Грка Јаниса Адетокумба (Милвоки) и Словенца Луке Дончића (Далас). Сва тројица играча наступају за своје селекције на Европском првенству.

- Већина сматра Јаниса тренутно најбољим кошаркашем, док управо гледамо на ЕП на шта је све способан Дончић. Чудно је, али ми не примећујемо "велике". Када је Шек (Шекил О''Нил) доминирао, сматран је једним од најбољих светских кошаркаша - рекао је Картер за "И-Ес-Пи-Ен".

Он је подсјетио да је Јокић двоструки МВП НБА лиге.

- Како то да се сада не одаје признање тренутном МВП играчу НБА лиге? Јокић је суперстар, игра по својим правилима. Не може се на изглед судити, није атлета за шпице, али савршено ради свој посао - објаснио је Картер.

Картер (45) је у каријери играо за Торонто, Њу Џерси, Орландо, Феникс, Далас, Мемфис, Сакраменто и Атланту. Он је осам пута играо на "Ол-стар" мечевима НБА лиге.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Јокић наставио да ниже трипл-даблове Јокић наставио да ниже трипл-даблове
Јокић постигао нови трипл-дабл Јокић постигао нови трипл-дабл
Јокић трећи играч у историји са трипл-даблом против сваке НБА екипе против које је играо Јокић трећи играч у историји са трипл-даблом против сваке НБА екипе против које је играо
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 22m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 14m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 5m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 50m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 57m
    4