Karter: Jokić je najbolji evropski košarkaš

08.09.2022. 19:28
0
IZVOR: tanjug.rs

Bivši američki košarkaš Vins Karter proglasio je srpskog reprezentativca Nikolu Jokića za najboljeg evropskog igrača, prenose američki mediji.

Karter je birao između Jokića (Denver), Grka Janisa Adetokumba (Milvoki) i Slovenca Luke Dončića (Dalas). Sva trojica igrača nastupaju za svoje selekcije na Evropskom prvenstvu.

- Većina smatra Janisa trenutno najboljim košarkašem, dok upravo gledamo na EP na šta je sve sposoban Dončić. Čudno je, ali mi ne primećujemo "velike". Kada je Šek (Šekil O''Nil) dominirao, smatran je jednim od najboljih svetskih košarkaša - rekao je Karter za "I-Es-Pi-En".

On je podsjetio da je Jokić dvostruki MVP NBA lige.

- Kako to da se sada ne odaje priznanje trenutnom MVP igraču NBA lige? Jokić je superstar, igra po svojim pravilima. Ne može se na izgled suditi, nije atleta za špice, ali savršeno radi svoj posao - objasnio je Karter.

Karter (45) je u karijeri igrao za Toronto, Nju Džersi, Orlando, Feniks, Dalas, Memfis, Sakramento i Atlantu. On je osam puta igrao na "Ol-star" mečevima NBA lige.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Jokić nastavio da niže tripl-dablove Jokić nastavio da niže tripl-dablove
Jokić postigao novi tripl-dabl Jokić postigao novi tripl-dabl
Jokić treći igrač u istoriji sa tripl-dablom protiv svake NBA ekipe protiv koje je igrao Jokić treći igrač u istoriji sa tripl-dablom protiv svake NBA ekipe protiv koje je igrao
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 19m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    14h 48m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 2m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 6m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 14m
    0