Катастрофални услови у Јабланици, киша и мрак прекинули потрагу

05.10.2024. 20:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите /РУЦЗ/ Борис Трнинић изјавио је да су тимови Управе који се налазе у Јабланици, гдје се трага за несталима у катастрофалим поплавама и рашчишћавању терена, због кише и мрака обуставили потрагу и рад са машинама, и навео да је ситуација јако лоша и тешка.

- Услови су ужасни, а услове додатно отежавају муљ, шут, грање, као и фекалије из изливене канализације - рекао је Трнинић Срни и додао да је потрага обустављена око 17.00 часова.

Он је истакао да је посебно емотивно тешко спасиоцима јер су на терену и чланови породица који траже своје нестале.

- Јако је лоша и тешка ситуација. Поједини чланови нашег тима који су прошле године у фебруару ишли у акцију спасавања у Турску након земљотреса кажу да их јако подсјећа на то, мада није тих размјера - навео је Трнинић.

Он је рекао да ће вечерас разговарати са колегама из Федералне управе цивилне заштите који су координатори активности како би се договорио план за сутра.

- Сутра су избори, видјећемо да ли ће људима бити дата могућност да оду кућама, пресвуку се, одморе и гласају, па у току дана врате - објаснио је Трнинић.

Он је истакао да се Машински тим и дио Тима за урбано трагање и спасавање /УСАР/ Републичке управе цивилне заштите све док су тамо потребни неће повлачити из Јабланице.

Машински тим, који чине утоваривач, багер и два камиона са руковаоцима, и чланови УСАР тима јуче су упућени у Јабланицу, гдје су одмах укључени у акцију трагања и спасавања људи, те уклањања посљедица незапамћеног невремена у ноћи између 3. и 4. октобра које је однијело људске животе и направило велику материјалну штету.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
Припадници Цивилне заштите Српске и данас помажу у Јабланици Припадници Цивилне заштите Српске и данас помажу у Јабланици
На магистралном путу Јабланица-Прозор оспособљено одвијање саобраћаја На магистралном путу Јабланица-Прозор оспособљено одвијање саобраћаја
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    11h 4m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    10h 2m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    13h 55m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    15h 12m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    10h 16m
    1