Катић и Шеховац одржали састанак на тему безбједности у Источном Новом Сарајеву

31.05.2021. 10:33
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац одржали су данас састанак на тему безбједности у овој општини, те закључили да је стање безбједности задовољавајуће. 

Катић је изјавио да је данас разговарано и о наставку пројекта уградње видео-надзора на новоизгађеним саобраћајницама, парковима и мјестима гдје се окупљају грађани.

- Дошли смо и до закључка да заједно треба да реконструишемо објекте Полицијске станице Источно Ново Сарајево. Упознао сам начелника Шеховца да је општина Источно Ново Сарајево прошла пројекат енергетске ефикасности у Министарству за грађавину и екологију, тако да ћемо утоплити зграду, замијенити столарију и кров  – рекао је Катић.

Он је додао да је потребно обновити и зграду жандармерије, те да се то може очекивати ове, најкасније сљедеће године.

- Разговарали смо и о неким новим методама сигурности дјеце. За три мјесеца почиње нова школска година, а општина Источно Ново Сарајево покушава да реализује један јединствен пројекат у Републици Српској и тако побољша сигурност свих ученика, али и суграђана – казао је Катић истичући да ће о самом појекту говорити када за то дође вијеме.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац истакао је да је сарадња ове управе и општине Источно Ново Сарајево добра.

- Информисао сам начелника Катића о стању безбједности на подручју општине Источно Ново Сарајево када је у питању криминалитет, јавни ред и мир, али и безбједност саобраћаја. Такође, начелник Катић је информисан и о ефектима који су постигнути видео-надзором, али и о његовом побољшању, јер је видео-надзор дефинитивно у функцији безбједности – рекао је Шеховац.

Шеховац се захвалио начелнику општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу на најављеној помоћи у реконструкцији одређених полицијских објеката.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО) Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    22h 6m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    20h 28m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    17h 0m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    23h 30m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 53m
    0