Katić i Šehovac održali sastanak na temu bezbjednosti u Istočnom Novom Sarajevu

31.05.2021. 10:33
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac održali su danas sastanak na temu bezbjednosti u ovoj opštini, te zaključili da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće. 

Katić je izjavio da je danas razgovarano i o nastavku projekta ugradnje video-nadzora na novoizgađenim saobraćajnicama, parkovima i mjestima gdje se okupljaju građani.

- Došli smo i do zaključka da zajedno treba da rekonstruišemo objekte Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo. Upoznao sam načelnika Šehovca da je opština Istočno Novo Sarajevo prošla projekat energetske efikasnosti u Ministarstvu za građavinu i ekologiju, tako da ćemo utopliti zgradu, zamijeniti stolariju i krov  – rekao je Katić.

On je dodao da je potrebno obnoviti i zgradu žandarmerije, te da se to može očekivati ove, najkasnije sljedeće godine.

- Razgovarali smo i o nekim novim metodama sigurnosti djece. Za tri mjeseca počinje nova školska godina, a opština Istočno Novo Sarajevo pokušava da realizuje jedan jedinstven projekat u Republici Srpskoj i tako poboljša sigurnost svih učenika, ali i sugrađana – kazao je Katić ističući da će o samom pojektu govoriti kada za to dođe vijeme.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac istakao je da je saradnja ove uprave i opštine Istočno Novo Sarajevo dobra.

- Informisao sam načelnika Katića o stanju bezbjednosti na području opštine Istočno Novo Sarajevo kada je u pitanju kriminalitet, javni red i mir, ali i bezbjednost saobraćaja. Takođe, načelnik Katić je informisan i o efektima koji su postignuti video-nadzorom, ali i o njegovom poboljšanju, jer je video-nadzor definitivno u funkciji bezbjednosti – rekao je Šehovac.

Šehovac se zahvalio načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću na najavljenoj pomoći u rekonstrukciji određenih policijskih objekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 30m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 52m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 3m
    0