Катић потписао уговоре о стипендирању студената

22.12.2022. 18:19
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић данас је потписао уговоре о стипендирању 96 најуспјешнијих студената са подручја ове општине. Стипендије у износу од 120 КМ, студенти ће добијати 10 мјесеци.

Катић је изјавио да се нада да ће стипендије бити од помоћи студентима, те да ће растеретити буџете њихових породица.

- Овај новац не може покрити све трошкове, али може олакшати студентски живот и повећати породични буџете, јер се родитељи труде да васпитају дјецу да израсту у честите људе и буду покретачи овог друштва – рекао је Катић.

 

Како додаје, Општина Источно Ново Сарајево много улаже у образовање јер успјех једне државе, града и општине чине образовани млади људи које ће, након завршетка студија, настојати да остану и буду најбољи у својим локалним заједницима.

 

Катић истиче да ће општина у наредној години покушати да уведе и програм стипендирања најуспјешнијих и најперспективнијих спортиста, али ни да подршка социјалној категорији неће изостати.

 

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Поред стипендија, студенти су добили и бесплатну чланарину у Матичној библиотеци у Источном Сарајеву, а библиотекар Слађана Братић истакла је да ће студентима од великог значаја бити чланска карта.

- Надам се да ће студенти посјетити сва наша одјељења и корисити цјелокупан фонд Матичне библиотеке – рекла је она и додала да је библиотека битна подршка студентима током студија, али и у цјеложивотном учењу.

 

Дејан Пандуревић, студент треће године Економског факултета у Палама и Миљана Мочевић, студент Здравствених студија у Сарајеву, изјавили су да ће им стипендија олакшати студентски живот и повећати буџет.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 30m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 25m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 13m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 19m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 47m
    0