Кажњени због нарушавања јавног реда и мира на Брусу (ФОТО)

21.01.2022. 15:24
12
ИЗВОР: Катера

Према сазнањима портала Катера, у сриједу, 19. јануара 2022. године на локалитету Брус, општина Источни Стари Град, више лица је вршило вјерски обред, намаз на јавној површини, што је узнемирило остале грађане.

Тај случај је пријављен надлежној полицијској станици на Требевићу, а полицијски службеници ПС Источни Стари Град, одјељење Требевић, су изашли на лице мјеста и санкционисали двојицу мушкараца из те групе.

У федералним медијима овакав поступак српске полиције је наишао на осуду, сматрајући да су на тај начин повријеђена њихова људска, вјерска, грађанска и друга права, међутим, из полиције кажу да су лица санкционисана јер су својим понашањем узнемиравала друге грађане.

Слика

Фото: "Фејсбук"

Тим поводом, портал Катера је послао упит Полицијској управи Источно Сарајево, из које су нам саопштили да су полицијски службеници Полицијске станице Источни Стари Град, станично одјељење Требевић 19.1.2022. године издали прекршајне налоге лицима Б.Ч. и В.Ч. због нарушавања јавног реда и мира.

- На лице мјеста изашли су полицијски службеници, те су затекли лице иницијала Б.Ч. ком су издали прекршајни налог по члану 7 Закона о јавном реду и миру Републике Српске и лице С.В. против ког ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка, будући да је вријеђао једног од грађана, због почињеног прекршаја из члана 8 Закона о јавном реду и миру Републике Српске -  саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево за портал Катера.

Додали су да наведена лица нису лишена слободе.

Није први пут да се на Требевићу догађају овакви случајеви или уопштено на подручју града Источно Сарајево.

Коментари 12
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 23.01.2022. 13:36
    Šta se moglo drugo i očekivati. Pitanje je dana kada će podnijeti zahtjev za pravljenje džamije u Lukavici.30 % stanova oni kupuju.
  • Generic placeholder image
    Ke pasa 22.01.2022. 13:19
    Lijepe su markice sto se izvlace ovim vjernicima.
    Sta ocekivati od turista - da se oni prilagodjavaju nama pa da plivaju u Zeljeznici ili da im stvaramo ambijent "kao da su kod kuce"?
    Svi ste vi rasprodali svoja ognjista tim istim da bi ih kasnije udomljavali u stanovima na dan, malo je pa i rekreativu nudite na visokom nivou.
    Ovakvog licemjerstva nema na daleko.
  • Generic placeholder image
    Joka 22.01.2022. 11:15
    Za njih poruka neka drugi put cuvaju pozadinu,jer ako neki Srbin pridje zguza svasta moze da se desi.Za Srbe poruka da ovakve stvari sasijecemo u korijenu jer ako se ovo dopusti sljedeci put ce uraditi nesto mnogo gore.
  • Generic placeholder image
    Krle 22.01.2022. 09:43
    Cista provokacija na izletistu. Nasli se primitivci da na Brusu upraznjavaju gimnastiku iz pustinje koju misle da prenesu u sumu i prirodu. Pijesak i suma su dva pojma. Jednostavno ne prima se to. Dva svijeta razlicita. Bez dobra degeneka nema bolje terapije za te fanatike i dzihad ratnike.
  • Generic placeholder image
    Исток 22.01.2022. 00:55
    Багра потурчена!
  • Generic placeholder image
    Samo opusteno.. 21.01.2022. 21:21
    Pa na federalnom poratlu imaju slike od ove dvojice... Prave vehabije, ne treba im dati da idu na Trebevic a kamoli klanjati...druze naso si klanjati medju srbima, sta bi vi nama utadili da se prekrstimo na Bascarsiji? Valjaju se po zemlji isto stoka pred kisu.... Vidjeo sa i na Kuli arape mogu samo reci da sam zgrozen... Treba policija malo cesce obilaziti taj dio dole ako si mjeestani preplašeni
  • Generic placeholder image
    Зорка 21.01.2022. 19:35
    Ма ногом у дупе па нека иду клањати гдје им је мјесто за клањање! Стока је то, која гдје год макне само своје навике и обичаје уважава. У Канади су хтјели укинути свињетину у вртићима, школским и студентским ресторанима. Но, мало су се за...... Багра неваспитана, примитивна.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 21.01.2022. 18:14
    Sasjeći u korjenu!
  • Generic placeholder image
    Istočno Sarajevo 21.01.2022. 17:07
    Pa klanjaju i na kuli preko puta ulaza u KPZ , pune dvije kuće Arapa , strahuje čitavo naselje kula.
  • Generic placeholder image
    Srpkinja 21.01.2022. 16:48
    To im je reakcija na bogojavljensko plivanje za Casni krst. Vuku ih Pravoslavni korijeni, srce osjeti da im je praznik, ali inat jaci od vjere pa umjesto da odu u crkvu po Svetu vodicu oni dosli da ljube snijeg.
  • Generic placeholder image
    Sale 21.01.2022. 16:28
    U federalnom Sarajevu se ne smijes prekrstiti a oni gore klanjaju. I jest ih ruzno vidjeti,podrska policiji.
  • Generic placeholder image
    goodshepherd 21.01.2022. 15:32
    Da smo se mi prekrstili na čaršiji, kazna bi bila u obliku batinjanja..
Повезане вијести
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хи...
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 22m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 46m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 52m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 15m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 33m
    0