Кажњено 108 особа у РС због кршења забране кретања

28.03.2020. 14:46
0
ИЗВОР: Srna

У протекла 24 часа у Републици Српској санкционисано је 108 грађана због непоштовања забране кретања за лица са навршених 65 година, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова, по Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства унутрашњих полсова /МУП/ Српске подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и особе којима МУП Српске изда дозволу за кретање.

Послодавци образац потврде могу преузети на порталу www.vladars.net и www.mup.vladars.net, док МУП Српске издаје дозволу за кретање лицима која немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици исказујући потребу за несметаним кретањем.

Ресорно министарство евидентирало је и четири кривична дјела против здравља људи.

Службеници Полицијске станице Зворник у мјесту Каракај затекли су лице чији су иницијали Д.К. из Зворника, којем је издато Рјешење о кућној изолацији од Јединице граничне полиције Клобук.

Лице Д.К. је спроведено у карантин у Студентском дому Каракај, након чега слиједи Извјештај Окружном јавном тужилаштву.

Службеници Полицијске станице Прњавор поступили су по актима Одјељења за инспекцијске послове у којима је наведено да лица чији су иницијали Д.Л. и Б.Л, оба из Прњавора, нису у уторак, 24. марта, поштовали мјеру изолације која им је наложена Рјешењем, јер приликом контроле од комуналног полицајца, нису пронађени у кући, а изјавили су да се налазе у Тржном центру "Металекс" Прњавор.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука се изјаснило да постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Службеници Полицијске управе Градишка контролисали су лице чији су иницијали Г.У.Ш. из Градишке, којем је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја, а потом је утврђено да је овом лицу од здравственог инспектора у петак, 20. марта издато Рјешење о самоизолацији, те приликом контроле у сриједу, 25. марта није пронађено на кућној адреси.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука се изјаснило да постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења болести на територији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
Полиција га искључила из саобраћаја, он наставио возити и изазвао судар Полиција га искључила из саобраћаја, он наставио возити и изазвао судар
Пред полицијом прогутао два паковања дроге и завршио у болници Пред полицијом прогутао два паковања дроге и завршио у болници
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    8h 38m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    22h 59m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    6h 46m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    7h 0m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    4h 22m
    0