"Киара" свом снагом погодила Британију и сјеверну Европу

10.02.2020. 09:43
0
ИЗВОР: Tanjug

Олуја Киара погодила велику Британију и сјеверну Европу, са олујним ударима вјетра и обилном кишом. Одложени авионски и жељезнички саобраћај. Затворене и луке.

Власти земаља позвале су грађане да остану у кућама и затвореним просторима, подаље од дрвеће и грана које падају, преноси AP.

Олуја, названа по британској метеоролошкој служби, донијела је широм земље јаке ударе вјетра од око 150 километара на сат на Бијелом острву и села Абердарон на сјеверу Велса, а поједине плаже и стјене потпуно су нестале у великим таласима.

Метеоролошка служба је издала у Великој Британији више од 250 упозорења од поплава, а упозорени су и грађани и туристи да избјегавају прилазе води ради прављења селфија.

Становници једног града на деверозападу Енглеске покушавају да заштите своје куће од поплаве због пораста нивоа ријеке Еден која је изашла из свог корита.

Најмање 10 британских жељезничких компанија издало је упозорење путницима да не путују, док је 20 компанија саопштило да се очекују кашњења.

Како вјетар је оштетио електричне каблове, бројне железничке пруге закрчене су са грањем које је на њих пало, а иако радници на железници планирају да раде цијеле ноћи да би се проблеми отклонили, могу се очекивати велике гужве у понедјељак ујутру.

Поједини летови су отказани са лондонских аеродрома, а на аеродрому Хитроу неколико авио-компанија је консолидовало летове како би се број отказаних летова смањио. Компанија бритиш ервејз понудила се да поново резервише летове корисницима домаћих и летова по Европи на аеродромима Хитроу, Гетвик и Лондон сити. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Успјешно обављена прва трансплантација материце у Великој Британији Успјешно обављена прва трансплантација материце у Великој Британији
Петронијевић: Британци третирају Караџића као заробљеника Петронијевић: Британци третирају Караџића као заробљеника
У Хагу не желе коментарисати затворски терор над Караџићем у Британији У Хагу не желе коментарисати затворски терор над Караџићем у Британији
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 45m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 24m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 3m
    0