Кинески суд одлучио да муж мора платити супрузи за кућне послове

25.02.2021. 21:22
0
ИЗВОР: zanimljivostidana.com

Суд у Пекингу који се бави бракоразводним парницама наредио је једном муж да плати својој жени за кућне послове које је обављала током брака.

Жена ће према пресуди добити 7.700 долара за пет година неплаћеног рада. Пресуда је привукла велику пажњу јавности и покренула расправу на интернету око тога колико вриједе кућни послови, те неки сматрају да је ова цифра превише ниска.

Према судским списима, мушкарац са презименом Чен је прошле године поднио захтев за развод од супруге Ванг, а пар се венчао 2015. године.

Прво није жељела да се раставе, али је затим затражила финансијску надокнаду, тврдећи да јој Ченг није пружио подршку када је реч о кућним пословима и обавезама око њиховог сина.

Суд у Пекингу је пресудио у њену корист и наложио је мушкарцу да мјесечно плаћа и 309 долара мјесечно алиментације.

Ова одлука суда је резултат новог усвојеног прописа, који је ступио на снагу ове године. По закону, супружнику је дозвољено да тражи компензацију током развода уколико он или она носи више одговорности у одгајању дјетета, бризи о старијим рођацима и помоћи партнерима током њиховог посла.

Прије тога, муж и жена који се разводе су то могли да траже једино ако је првобитно потписан предбрачни уговор, који је иначе ријеткост у Кини.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 57m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 2m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 11m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 50m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 18m
    0