Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу

26.03.2024. 12:03
1
ИЗВОР: katera.news

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас 31 тачку дневног реда, а акценат је био на онима која се тиче извјештај о раду Скупштине општине као начелника ове локалне заједнице.

Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево, рекао је да је у прошлој, као и у овој години, фокус био на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, те унапређењу спорта и културе.

Катић је навео да су одборници усвојили и одлуку о приступању изради регулационог плана "Центар четири", а који се тиче дијела бивше фабрике `Фамос`.

- Један дио већ је продат одређеним купцима, ту ћемо да развијемо потпуно нови дио урбане средине општине Источно Ново Сарајево, гдје ће бити изграђени стамбено-пословни објекти - рекао је Катић.

Према његовим ријечима, усвојен је и извјештај о пословању за прошлу годину, те програм рада и финансијски план за четири установе које дјелују на подручју општине – Центар за социјални рад, Спортско-рекреациони центар "Славија", Дјечији вртић "Патријарх Павле" и Културни центар.

Одборници су усвојили и информације о стању безбједности на подручју општине и о раду општинске Борачке организације за прошлу годину.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да је Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да се једна од улица на подручју ове општине назове по Николи Гардовићу, мучки убијеног српског свата 1. марта 1992. године у Сарајеву.

- Нисмо подржали извјештај о раду начелника за прошлу годину јер сматрамо да је начелник Катић могао да уради више за раднике Дома здравља Источно Сарајево. Такође, нисмо задовољни одређеним бројем незавршених пројеката, а један од њих је реконструкција алтернативног смјештаја у Улици цара Лазара – рекао је Игњатовић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    DarAdal 26.03.2024. 12:48
    Bavili se ovdje neko ozbiljno politikom..
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 24m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 30m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 38m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 19m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 45m
    0