Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу

26.03.2024. 12:03
1
ИЗВОР: katera.news

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас 31 тачку дневног реда, а акценат је био на онима која се тиче извјештај о раду Скупштине општине као начелника ове локалне заједнице.

Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево, рекао је да је у прошлој, као и у овој години, фокус био на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, те унапређењу спорта и културе.

Катић је навео да су одборници усвојили и одлуку о приступању изради регулационог плана "Центар четири", а који се тиче дијела бивше фабрике `Фамос`.

- Један дио већ је продат одређеним купцима, ту ћемо да развијемо потпуно нови дио урбане средине општине Источно Ново Сарајево, гдје ће бити изграђени стамбено-пословни објекти - рекао је Катић.

Према његовим ријечима, усвојен је и извјештај о пословању за прошлу годину, те програм рада и финансијски план за четири установе које дјелују на подручју општине – Центар за социјални рад, Спортско-рекреациони центар "Славија", Дјечији вртић "Патријарх Павле" и Културни центар.

Одборници су усвојили и информације о стању безбједности на подручју општине и о раду општинске Борачке организације за прошлу годину.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да је Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да се једна од улица на подручју ове општине назове по Николи Гардовићу, мучки убијеног српског свата 1. марта 1992. године у Сарајеву.

- Нисмо подржали извјештај о раду начелника за прошлу годину јер сматрамо да је начелник Катић могао да уради више за раднике Дома здравља Источно Сарајево. Такође, нисмо задовољни одређеним бројем незавршених пројеката, а један од њих је реконструкција алтернативног смјештаја у Улици цара Лазара – рекао је Игњатовић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  DarAdal 26.03.2024. 12:48
  Bavili se ovdje neko ozbiljno politikom..
Повезане вијести
Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО) Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 44m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 40m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  14h 8m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  12h 24m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  7h 16m
  0