Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću

26.03.2024. 12:03
1
IZVOR: katera.news

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas 31 tačku dnevnog reda, a akcenat je bio na onima koja se tiče izvještaj o radu Skupštine opštine kao načelnika ove lokalne zajednice.

Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, rekao je da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, te unapređenju sporta i kulture.

Katić je naveo da su odbornici usvojili i odluku o pristupanju izradi regulacionog plana "Centar četiri", a koji se tiče dijela bivše fabrike `Famos`.

- Jedan dio već je prodat određenim kupcima, tu ćemo da razvijemo potpuno novi dio urbane sredine opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje će biti izgrađeni stambeno-poslovni objekti - rekao je Katić.

Prema njegovim riječima, usvojen je i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, te program rada i finansijski plan za četiri ustanove koje djeluju na području opštine – Centar za socijalni rad, Sportsko-rekreacioni centar "Slavija", Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle" i Kulturni centar.

Odbornici su usvojili i informacije o stanju bezbjednosti na području opštine i o radu opštinske Boračke organizacije za prošlu godinu.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da je Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da se jedna od ulica na području ove opštine nazove po Nikoli Gardoviću, mučki ubijenog srpskog svata 1. marta 1992. godine u Sarajevu.

- Nismo podržali izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu jer smatramo da je načelnik Katić mogao da uradi više za radnike Doma zdravlja Istočno Sarajevo. Takođe, nismo zadovoljni određenim brojem nezavršenih projekata, a jedan od njih je rekonstrukcija alternativnog smještaja u Ulici cara Lazara – rekao je Ignjatović.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    DarAdal 26.03.2024. 12:48
    Bavili se ovdje neko ozbiljno politikom..
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 20m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 35m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 26m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 53m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 45m
    0