Кнежевић: Подстицаји треба да иду у руке правих домаћина, а не политички подобних

29.09.2022. 19:31
0
ИЗВОР: katera.news

Немања Кнежевић, кандидат НПС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, истакао је да је важан правац његовог политичког дјеловања настојање да се у село улаже много више средстава и да подстицаји иду у руке правих домаћина који живе на селу.

Како каже, подстицаји треба да иду у руке правих сељака, а не политички подобних, који те подстицаје не искористе у сврхе развоја сеоских добара.

Кнежевић истиче да Пале, као и комплетна регија Источне Босне представљају традиционални аграрни крај и додаје да су индустријализацијом седамдесетих и посљедицама посљедњег рата сеоска подручја доведена на руб изумирања.

- Акценат и приоритет мог дјеловања биће заснован на афирмацији села у смислу повратка и подршке како младима који се одлуче на повратак селу, тако и онима који још увијек опстају у тешким условима пољопривредне егзистенције – рекао је Кнежевић.

Кнежевић наводи да би се повратило повјерење и подстакли младе да се оприједеле за живот на селу, мора се на првом мијесту опредијелити за већа издвајања намијењена пољопривреди преко повећања аграрног буџета.

- Пољопривредници желе сигурност, дугорочне планове и гаранције, да ће тржиште за њихове прозводе бити стабилно, без уцјењивања откупљивачког лобија и продајних центара, који се богате, на муци сељака – наводи он.

Према његовим ријечима, процес субвенционисања мора бити редован и транспарентан.

- Зашто да наш сељак мјесецима чека на новац који му припада? Како да планира своја улагања ако држава према његовом раду није одговорна и тачна? – упитао је Кнежевић.

Кнежевић наводи да пољопривредни кредити морају бити подстицајни, а не лихварски.

- Прошла су времена ручне обраде земље и неопходно је пружити подршку свих нивоа власти у смислу учешћа у неопходној модернизацији кроз набавку савремених машина, обуку и реорганизацију ове привредне гране по угледу на водеће државе на пољопривредној мапи свијета – рекао је он.

Он је додао да село не смије да умре и да сељак мора бити послодавац власти, а не обратно.

- Помозите ми да заједно остваримо планирано и да сељак поново постане господин – закључио је Кнежевић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Кнежевић: Они који су заслужни за стварање Републике Српске данас таворе на дну егзистенцијалне љествице Кнежевић: Они који су заслужни за стварање Републике Српске данас таворе на дну егзистенци...
Божовић: Цвијановићева би да брани Милановића преко Шаровићевих леђа Божовић: Цвијановићева би да брани Милановића преко Шаровићевих леђа
Кнежевић: Иза сваке обећане ријечи, стаћу образом Кнежевић: Иза сваке обећане ријечи, стаћу образом
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    23h 32m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 8m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    7h 24m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 50m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 40m
    3