"Књижевна истрага" онлајн програм НУБ РС

19.11.2020. 20:38
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Народна и универзитетска библиотека РС (НУБ РС) започеће онлајн програм под називом "Књижевна истрага", који је покренут како би посјетиоци њихових програма и сви заинтересовани могли у вријеме пандемије из сигурности свог дома да прате разговоре о новим књигама, књижевним дешавањима и феноменима.

У првој епизоди "Истраге", која ће бити емитована 20. новембра од 19 часова, биће представљена нова заједничка књига поезије Стеве Грабовца, Мирослава Гојковића и Горана Вукојевића "Љубав, самоћа, тишина". Програм ће водити Тања Ступар Трифуновић.

Сваки од њих има своју јединствену поетику, а оно што осим вишегодишњег пријатељства дијеле је генерацијски ратни и поратни период који је утицао како на њихове животе, тако и на њихово писање.

У свом осврту на поменту књигу писац Ото Хорват каже: - Понекад нам се деси да наиђемо на књигу правог песника и то се одмах препознаје. По темама, по искрености, по лепоти, по болу. У овом омнибусу су се нашла тројица правих песника изграђених поетика и чистих песама. Ја сам се данима сећао појединих слика, стихова и речи из ове збирке. И то ми се не дешава често, иако свакодневно много читам. Да ме уметност помери, обогати-.

Сви заинтересовани кодове за приступ апликацији Зоом преко које ће се емитовати овај програм могу пронаћи на Фејсбук страници НУБ РС.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Народна библиотека Соколац богатија за око 750 књига Народна библиотека Соколац богатија за око 750 књига
Основци обрадовали суграђане "Васкршњим радостима" Основци обрадовали суграђане "Васкршњим радостима"
Хероине из Требиња и Пала овјековјечене у књизи Хероине из Требиња и Пала овјековјечене у књизи
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 8m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 3m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 57m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 25m
    0