Књижевник Ђорђе Нешић добитник Видовданске повеље

24.06.2019. 09:07
0
ИЗВОР: СРНА

Српски књижевник Ђорђе Нешић из Бијелог Брда код Осијека добитник је овогодишње Видовданске повеље, за свеукупно досадашње стваралаштво, која ће му бити уручена на „Видовданским пјесничким сусретима“ на Сокоцу 28. јуна.

Ова 27. књижевна манифестација почеће традиционалним пјесничким поменом на српском Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ у петак, 28. јуна, након литургије.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Соколац Јадранка Јанковић рекла је Срни да је централно пјесничко вече у порти Храма Романијске Лазарице на Сокоцу планирано истог дана од 19.30 часова, када ће Нешићу бити уручена Видовданска повеља.

Јанковићева је подсјетила да је Нешић, који живи у Бијелом Брду и у Сомбору, српски пјесник заступљен у више антологија поезије, издао је осам књига поезије и завичајни рјечник и добитник је низа престижних награда.

„Осим бесједе и стихова којима ће се награђени Нешић обратити публици, на централној пјесничкој вечери своје стихове ће говорити и пјесници Анђелко Анушић, Миљана Орашанин, Кајоко Јамасаки, Слободан Јовић и Жељко Грујић“, навела је Јанковићева.

Организатор ове књижевне манифестације су Књижевни клуб „Романија“ и „Просвјета“, а покровитељи општина Соколац и град Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео 17. сабор српског изворног народног стваралаштва у Источној Илиџи (ФОТО) Почео 17. сабор српског изворног народног стваралаштва у Источној Илиџи (ФОТО)
Ни Давидова ни царска ни спахијска (1902-2022) Ни Давидова ни царска ни спахијска (1902-2022)
Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица Јапански навијачи открили зашто остају чистити стадионе након утакмица
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 0m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 24m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 8m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 18m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    21h 24m
    0