Књижевно вече Бранкице Дамјановић за помоћ Стефану Ђурићу

16.11.2023. 09:15
0
ИЗВОР: srna.rs

У Андрићграду ће бити одржано хуманитарно-књижевно вече на којем ће о својим дјелима говорити српска књижевница Бранкица Дамјановић, а сав приход од улазница, који је на добровољној бази, као и средства од продаје њених књига биће усмјерени у наставак лијечења Стефана Ђурића из Вишеграда.

Књижевно вече биће одржано у биоскопу "Доли Бел" у 18.00 часова.

Бранкица Дамјановић рођена је у Приштини, али су је животне околности 1999. довеле прво у Пирот, а потом у Београд.

Након дугогодишње успјешне новинарске и уредничке каријере на РТС-у, објавила је збирку кратких прича "Добро је" која је имала више издања, а књига "Не бих ово могла без тебе" награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години.

Стефан Ђурић /31/ из Вишеграда је почетком године на раду повриједио кичму и остао непокретан. Лијечење је у првим мјесецима донијело напредак и позитивне резултате, али је због недостатка новца враћен на кућну његу.

Стефану је неопходна континуирана терапија и медицинска њега, те је потребно да се што прије врати на Институт "Др Мирослав Зотовић".

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин” Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин”
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 18m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 2m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 15m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 29m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 21m
    0