Ко је заказао у изградњи спортског терена у насељу Слободе? (ФОТО)

23.05.2023. 19:00
0
ИЗВОР: katera.news

Грађевински сектор у Републици Српској у посљедњих неколико година суочава се са великим изазовима. Осим пандемије корона вируса, када је дошло до отежане набавке грађевинског материјала, те повећања цијена материјала, услиједио је недостатка квалификоване радне снаге у свим фазама процеса изградње.

Ипак, грађевинарство је један од најважнијих и најпрофитабилнијих сегмената кад је ријеч о развоју привреде у Источном Сарајеву, стоји на званичној страници нашег града.

На страници се наводи и да у овој области послује значајан број домаћих фирми, као и да је грађевинска оператива највише ангажована у урбаним подручјима градских општина.

Између осталог, стоји и да је грађевински сектор најразвијенији у општинама Пале, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

На редакцију нашег портала стигле су фотографије спортског терена у насељу Слободе у Источном Новом Сарајеву.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Истина, у нашем граду заиста има велики број добрих грађевина, а наш читалац се пита како се десио овакав промашај у граду у којем је грађевински сектор најразвијенија грана привреде.

Читалац, такође, без „упирања прста“ пита ко је заказао при изградњи терена на којем би требало да се наша дјеца, највриједније што имамо, безбрижно играју.

Подсјећамо, дјечије игралиште новијег је датума, а радови на његовој изградњи, у вриједности од 47.000,00 КМ, завршени су почетком октобра 2018. године.

Потписана Одлука о реконструкцију овог игралишта и о избору најповољнијег понуђача за санацију клизишта дошла је у септембру прошле године, а, по завршетку санације, планиране су припреме за изградњу првог градског уређеног санкалишта у земљи, са вјештачким осњежавањем, расвјетом и заштитним баријерама.

Слика

Фото: Pixabay

Вриједност ових радова износи 99.576,71КМ са ПДВ-ом, а финансираће се, као и средства за изградњу игралишта, из средстава Општинске управе Источно Ново Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
„Дани тикве“ сљедећи викенд у Источном Сарајеву „Дани тикве“ сљедећи викенд у Источном Сарајеву
Потврђена оптужница за крађу сатова на Јахорини Потврђена оптужница за крађу сатова на Јахорини
Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО) Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
Најчитаније
 • Уједињена Српска ће имати свог кандидата за начелника општине Источна Илиџа
  13h 58m
  0
 • Преминуо Никола, отац херој
  16h 16m
  0
 • Јак земљотрес погодио БиХ
  8h 39m
  0
 • Завршен програм цјеложивотног учења на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву (ФОТО)
  16h 27m
  0
 • „Дани тикве“ сљедећи викенд у Источном Сарајеву
  14h 43m
  1