Ko je zakazao u izgradnji sportskog terena u naselju Slobode? (FOTO)

23.05.2023. 19:00
0
IZVOR: katera.news

Građevinski sektor u Republici Srpskoj u posljednjih nekoliko godina suočava se sa velikim izazovima. Osim pandemije korona virusa, kada je došlo do otežane nabavke građevinskog materijala, te povećanja cijena materijala, uslijedio je nedostatka kvalifikovane radne snage u svim fazama procesa izgradnje.

Ipak, građevinarstvo je jedan od najvažnijih i najprofitabilnijih segmenata kad je riječ o razvoju privrede u Istočnom Sarajevu, stoji na zvaničnoj stranici našeg grada.

Na stranici se navodi i da u ovoj oblasti posluje značajan broj domaćih firmi, kao i da je građevinska operativa najviše angažovana u urbanim područjima gradskih opština.

Između ostalog, stoji i da je građevinski sektor najrazvijeniji u opštinama Pale, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Na redakciju našeg portala stigle su fotografije sportskog terena u naselju Slobode u Istočnom Novom Sarajevu.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Istina, u našem gradu zaista ima veliki broj dobrih građevina, a naš čitalac se pita kako se desio ovakav promašaj u gradu u kojem je građevinski sektor najrazvijenija grana privrede.

Čitalac, takođe, bez „upiranja prsta“ pita ko je zakazao pri izgradnji terena na kojem bi trebalo da se naša djeca, najvrijednije što imamo, bezbrižno igraju.

Podsjećamo, dječije igralište novijeg je datuma, a radovi na njegovoj izgradnji, u vrijednosti od 47.000,00 KM, završeni su početkom oktobra 2018. godine.

Potpisana Odluka o rekonstrukciju ovog igrališta i o izboru najpovoljnijeg ponuđača za sanaciju klizišta došla je u septembru prošle godine, a, po završetku sanacije, planirane su pripreme za izgradnju prvog gradskog uređenog sankališta u zemlji, sa vještačkim osnježavanjem, rasvjetom i zaštitnim barijerama.

Slika

Foto: Pixabay

Vrijednost ovih radova iznosi 99.576,71KM sa PDV-om, a finansiraće se, kao i sredstva za izgradnju igrališta, iz sredstava Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO) U toku humanitarni bazar za našu sugrađanku Veru Grgić (FOTO)
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    23h 46m
    12
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    18h 30m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    17h 43m
    0
  • Aprilska penzija 30. aprila
    19h 51m
    3
  • Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo u tenisu
    22h 4m
    1