Код Сокоца убијен медвјед капиталац

11.10.2019. 13:03
0
ИЗВОР: СРНА

Ловац Драго Кафадар из Витеза одстријелио је медвједа капиталца у комерцијалном лову у рејону брда Медник код Сокоца, рекли су Срни у Ловачком удружењу „Гласинац“.

У овом удружењу наводе да је лов прије два дана организован у складу са Законом о ловству и календару лова Републике Српске, те у складу са планираним активностима на унапређењу ловства и развоју ловног туризма и укупне ловне понуде на овом подручју.

Из Удружења додају да је одстрелом капиталца спријечено даље наношење штете имањима локалног становништва од ове заштићене врсте дивљачи.

Ловци удружења „Гласинац“ су, како кажу, недавно изградили високу чеку затвореног типа намијењену управо комерцијалном лову и праћењу дивљачи у рејону Медника, код соколачког села Крушевци.

У Удружењу наводе да су недавно добили средства од Владе Републике Српске, пријавом на јавне конкурсе, а која су уложили у унапређење ловишта и изградњу чека за осматрање дивљачи.

У Удружењу кажу да су комерцијалним уловом капиталног медвједа обезбијеђена средства за прихрану племените дивљачи у зимском периоду, али и других врста дивљачи на подручју Романије.

Ловачко удружење „Гласинац“ постоји више од 40 година и има око 200 чланова.

 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    17h 57m
    3
  • Грађани траже помоћ због змија
    14h 9m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    23h 30m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    21h 59m
    0
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    20h 57m
    0