Kod Sokoca ubijen medvjed kapitalac

11.10.2019. 13:03
0
IZVOR: SRNA

Lovac Drago Kafadar iz Viteza odstrijelio je medvjeda kapitalca u komercijalnom lovu u rejonu brda Mednik kod Sokoca, rekli su Srni u Lovačkom udruženju „Glasinac“.

U ovom udruženju navode da je lov prije dva dana organizovan u skladu sa Zakonom o lovstvu i kalendaru lova Republike Srpske, te u skladu sa planiranim aktivnostima na unapređenju lovstva i razvoju lovnog turizma i ukupne lovne ponude na ovom području.

Iz Udruženja dodaju da je odstrelom kapitalca spriječeno dalje nanošenje štete imanjima lokalnog stanovništva od ove zaštićene vrste divljači.

Lovci udruženja „Glasinac“ su, kako kažu, nedavno izgradili visoku čeku zatvorenog tipa namijenjenu upravo komercijalnom lovu i praćenju divljači u rejonu Mednika, kod sokolačkog sela Kruševci.

U Udruženju navode da su nedavno dobili sredstva od Vlade Republike Srpske, prijavom na javne konkurse, a koja su uložili u unapređenje lovišta i izgradnju čeka za osmatranje divljači.

U Udruženju kažu da su komercijalnim ulovom kapitalnog medvjeda obezbijeđena sredstva za prihranu plemenite divljači u zimskom periodu, ali i drugih vrsta divljači na području Romanije.

Lovačko udruženje „Glasinac“ postoji više od 40 godina i ima oko 200 članova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    9h 13m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    4h 39m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    4h 49m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 54m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    11h 33m
    0