Кокошков званично селектор кошаркашке репрезентације Србије

20.11.2019. 16:05
0
ИЗВОР: danas.rs

Нови селектор кошаркашке репрезентације Србије званично је Игор Кокошков, а предсједник Савеза Предраг Даниловић рекао је данас да је изузетно задовољан због тога.

-Изузетно смо задовољни што ће тако квалитетан стручњак и један од најбољих српских тренера убудуће седети на клупи репрезентације Србије. Игор је најбоље решење за предстојеће изазове, јер нас очекују квалификације за Европско првенство и квалификациони турнир за Олимпијске игре, а јасно је да је наш примарни циљ да изборимо пласман на оба такмичења - рекао је Даниловић.

Предсједник Кошаркашког савеза Србије је захвалио Сакраменту и посебно генералном менаџеру тог клуба Владу Дивцу „на помоћи и разумијевању“ у реализацији ангажовања Кокошкова, који је члан стручног штаба те екипе из NBA лиге.

Даниловић и Кокошков ће се ускоро састати у Америци где ће разговарати о детаљима сарадње и плановима за наредни период.

Кокошков је једини неамерички тренер који је био први тренер једне NBA екипе у историји.

Био је помоћник селектора Жељка Обрадовића 2004. и 2005. године, а између осталог је водио репрезентације Грузије и Словеније, са којом је освојио Европско првенство.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 34m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 59m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 49m
    0