Град богатији за три становника

27.06.2024. 08:31
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице и дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 37 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Фоча

Због радова у ТС 35/10 kV Фоча, у периоду од 9.30 до 11.30 часова постоји могућност прекида испоруке електричне енергије на комплетном подручју Миљевине, насељима: Драгошевине, Мијаковићи, Хандићи, Доња и Горња Јошаница, Паунци, Филиповићи, те селима око Устиколине.  

ОДС ”Електродистрибуција” а.д. Пале  ће обезбиједити алтернативно напајање и уколико временски услови дозволе предметни период ће протећи без прекида у напајању. Такође, доћи ће до краткотрајних десетоминутних прекида у испоруци електричне енергије у 9.30 и 11.30 часова потрошачима у ужем дијелу градске зоне Фоча.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражио је 21 пацијент.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Мокро,

Од 14.30 до 15.30 горјела сува трава. Пожар угашен.

Коловози су мјестимично мокри и клизави у већини крајева Републике Српске и ФБиХ, а магла и ниска облачност смањује видљивост у котлинама и преко планинских превоја.

Учестали су и одрони, па из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу прилагођена стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо један/ у тунелу Трговишта, измијењен је режим саобраћаја због радова на постављању расвјете.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на овом путном правцу, забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Гацко - Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова се вози једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због постављања расвјете у тунелу Сијерачке стијене измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, као и на ауто-путу Градишка - Бањалука због радова на мосту Богдановац.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због радова.

Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта.

Минерски радови се изводе и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак - Соколац.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити нестабилно вријеме уз честу појаву кише и пљускове са грмљавином, а мјестимично су могуће непогоде уз обилније падавине, појаву града и појачан вјетар.

Током јутра биће промјенљиво и углавном облачно уз сунчане периоде, док се на истоку и југозападу очекују киша и пљускови са грмљавином. Падавине ће се у наставку јутра премјештатати на сјевер и запад, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током вечери у већини крајева очекује се престанак падавина.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, повремено и појачан промјенљивих смјерова.

Дневна температура ваздуха биће од 23 до 28, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац 14, Хан Пијесак и Чемерно 15, Сарајево 16, Мркоњић Град, Рибник, Рудо и Травник 17, Требиње, Добој, Фоча, Нови Град и Билећа 18, Бањалука, Приједор, Брчко, Тузла и Зеница 19, Бијељина 20, те Неум 24 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас вруће, небо замућено због сахарског пијеска Данас вруће, небо замућено због сахарског пијеска
Сутра вруће, температура до 37 степени Сутра вруће, температура до 37 степени
Наш град богатији за три становника Наш град богатији за три становника
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    4h 52m
    0
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    7h 16m
    0
  • МУП о убиству у Сарајеву: Свекрва пријавила да се снаха убила
    21h 13m
    1
  • Трагедија на базену код Бијељине: Младић без свијести извучен из воде
    21h 20m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    3h 59m
    0