Компанија „Алумина“ наградила 23 радника за истакнути допринос и ангажовање у 2020. години

04.01.2021. 18:29
0
ИЗВОР: Alumina

Менаџмент компаније „Алумина“ наградио је један број радника за истакнути допринос и ангажовање на радном мјесту у 2020. години. Посебна признања додијељена су за 23 радника из свих организационих дијелова процеса рада највећег зворничког колектива.

Предсједник Управног одбора „Алумине“ Миле Матић на традиционалном пријему за ове раднике је истакао да компанија сваке године бира најбоље појединце у својим секторима, наглашавајући да је људски ресурс веома важан за рад овог колектива.

– Да би  фабрика добро функционисала људски допринос је један од најважнијих. Својим знањем и умијећем показали сте да радите у корист фабрике, али и шире, на добробит регије и  Републике Српске – истакао је Матић, додајући да ће новчани дио награде бити исплаћен уз децембарску плату.

Он је рекао да је „Алумина“ прошла кроз једну тешку пословну годину, али се још једном потврдило да се заједно са својим запосленима може успјешно носити са свим проблемима и изазовима, који су били пред компанијом током 2020. године.

– Одржали смо се на тржишту, у години свјетске пандемије изазвене вирусом корона и глобалне економске кризе сачували  све наше купце и притом наставили развојну компонентну како би у будућности обезбиједили стабилно пословање фабрике – рекао је Матић.

Из Сектора за производњу глинице награђени су Дарко Петковић, руководилац погона Прерада раствора, Драган Радић, пословођа у Технолошком чишћењу, Горан Лазаревић, руководилац смјене на погону Припрема раствора, Миленко Лазаревић, први руковалац на погону Припрема минералних сировина,  и Мирослав Јевтић, руковалац апарата на погону Мљевење боксита и Упаравање.

Из сектора „Алусил“ признање је добио Небојша Крстић, руковалац апарата на погону за производњу зеолита.

Признања из Сектора машинског одржавања  добили су Саша Митровић, металостругар у Радионичком машинском одржавању, Драгомир Вуковић главни мајстор на погону Прерада раствора, Драган Јовић, главни мајстор на погону Припрема раствора,  и Дражен Перић, руководилац Планске припреме одржавања.

Мирослав Ерић, пословођа радионице у аутоматици, добитник је признања у сектору Аутоматика, ИТ и тиристорска група, а Ђоко Петровић, пословођа у групи за викловање и премотавања уређаја и машина,  у сектору Електроодржавање.  Владан Стојкић, главни мајстор у групи за извођење радова,  награђен је из сектора Инвестиција. Из сектору Енергетика, признања су добили Раде Савић, пословођа за одржавање електроенергетске опреме у Електроенергетици, и Цвјетко Цвјетиновић, руководилац смјене на Енергани. Из сектора Развој, награђена је Драгица Митровић, аналитичар у Истраживачкој лабораторији, док су из сектора Контрола квалитета признање добили Љубомир Радивојевић, контролор прве категорије у Техничкој контроли, и Гордана Стојкић, аналитичар у Централној лабораторији. Посебно признање у Сектору интегрисана заштита добио је Никола Деспотовић, координатор за хемикалије, док је из Сектора за економику и финансије награђена Драгана Гаврић, стручни сарадник за финансијско пословање и обрачун плата.  Из сектора Логистика признање је добио Зоран Ћирковић, шпедитер у шпедицији „Алумина“, а у Комерцијалном сектору Бојан Гојковић, менаџер набавке. Из сектора општих послова награђен је возач Славиша Јовић.

У име награђених радника захвалио се Цвјетко Цвјетиновић,  руководилац смјене на објекту Енергана,  који је рекао да га многе лијепе успомене вежу за ову фабрику.

– Увијек сам овај колектив сматрао као своју другу кућу и заједно са мојом породицом много доброг сам доживио од ове фабрике – истакао је Цвијетиновић, који је читав радни вијек провео у смјенском раду. 

Он је поручио да млађе генерације радника треба такође да фабрику доживљавају као своју другу кући и да се радују њеним успјесима, али и да заједно проживљавају тешкоће и проблеме свог колектива, као што су то чиниле претходне генерације у више од четири деценије рада ове фабрике.

Награђеним радницима, прије него што су уручене захвалнице, обратили су се и директори Производње и Одржавања у компанији „Алумина“,  Раденко Смиљанић и Славиша Милић.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 39m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 12m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 4m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 9m
    0