Компанија м:тел исплатила 40 милиона КМ дивиденде

14.12.2022. 17:47
0
ИЗВОР: katera.news

Упркос чињеници да је стање на финансијском тржишту у цијелом свијету лоше, компанија м:тел је до децембра ове године исплатила 37 милиона КМ дивиденде својим акционарима, а очекује се да ће до 1. јануара 2023. бити исплаћено укупно 40 милиона КМ.

Веома је важно нагласити да је осим малим акционарима, грађанима, м:тел дивиденду исплатио и фондовима Републике Српске као својим акционарима, што свакако има позитиван утицај на побољшање животног стандарда грађана, односно што се улаже у економију Републике Српске. Једнако тако, м:тел је дивиденду исплатио и свом оснивачу Телекому Србија.

Треба напоменути да је, такође, м:тел ове године имао више докапитализација својих независних друштава, чиме је показао финансијску снагу и потенцијал да послује успјешно упркос сваком економском потресу.

- Oве године м:тел има рекордан број корисника и цену акција, али је било невероватно захтевно да се уз процес инвестирања истовремено исплате оволико високе дивиденде. Јако сам поносна што смо успели у томе - изјавила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел.

Коментари 0
Повезане вијести
Сваки детаљ Олимпијских игара пратите на 7 додатних Еуроспорт канала у оквиру м:тел ИПТВ Сваки детаљ Олимпијских игара пратите на 7 додатних Еуроспорт канала у оквиру м:тел ИПТВ
Поклон од 100 ГБ нета уз савршено повезане м:тел услуге Поклон од 100 ГБ нета уз савршено повезане м:тел услуге
Ваш савршени мобилни асистент и на путовањима Ваш савршени мобилни асистент и на путовањима
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 5m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 4m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 40m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 1m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 44m
    9