Компанија м:тел исплатила 40 милиона КМ дивиденде

14.12.2022. 17:47
0
ИЗВОР: katera.news

Упркос чињеници да је стање на финансијском тржишту у цијелом свијету лоше, компанија м:тел је до децембра ове године исплатила 37 милиона КМ дивиденде својим акционарима, а очекује се да ће до 1. јануара 2023. бити исплаћено укупно 40 милиона КМ.

Веома је важно нагласити да је осим малим акционарима, грађанима, м:тел дивиденду исплатио и фондовима Републике Српске као својим акционарима, што свакако има позитиван утицај на побољшање животног стандарда грађана, односно што се улаже у економију Републике Српске. Једнако тако, м:тел је дивиденду исплатио и свом оснивачу Телекому Србија.

Треба напоменути да је, такође, м:тел ове године имао више докапитализација својих независних друштава, чиме је показао финансијску снагу и потенцијал да послује успјешно упркос сваком економском потресу.

- Oве године м:тел има рекордан број корисника и цену акција, али је било невероватно захтевно да се уз процес инвестирања истовремено исплате оволико високе дивиденде. Јако сам поносна што смо успели у томе - изјавила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел.

Коментари 0
Повезане вијести
М:тел Претплата тарифе сада имају три пута више нета М:тел Претплата тарифе сада имају три пута више нета
M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ
Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  21h 27m
  3
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  7h 34m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  9h 10m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  20h 38m
  0
 • Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
  7h 49m
  0