Компанија м:тел наставља са реализацијом донација

13.06.2023. 12:55
0
ИЗВОР: katera.news

Донација дјечијег игралишта у Приједору је још једна у низу које је м:тел реализовао, а с циљем подршке заједници и најмлађима. Како би ово игралиште, за чију је изградњу издвојила више од 80.000 КМ, предали на коришћење граду на Сани, представници м:тел-а посјетили су Приједор и новоизграђено игралиште.

Симболично, пуштањем балона заједно са малишанима који су присуствовали отварању игралишта, генерални директор м:тел-а Јелена Триван је и званично предала игралиште Граду Приједор, односно њеном градоначелнику Слободану Јавору.

- Као што знате покренули смо акцију даривања школских и дечијих игралишта различитим општинама, данас је на реду Приједор. Градоначелник ме је информисао да су и друге друштвено одговорне компаније направиле игралишта и да је већ преко 40 игралишта направљено у Приједору. То ме испуњава оптимизмом да смо још увек добри људи и да још увек радимо за заједницу, а не само за профит. Ми смо направили једно, чини ми се, светски лепо игралиште за децу Приједора, на којем би позавидео сваки велики град и надам се да ће они у томе уживати - рекла је она.

Према њеним ријечима, градоначелнику Јавору је пренијела и жељу компаније да помогне сеоским општинама увођењем интернета, у прављењу игралишта, али и у опремању њихових информатичких кабинета.

- М:тел је ту за Приједор, као и за све остале грађане Републике Српске - рекла је Триван.

Градоначелник Јавор је истакао да је донација дјечијег игралишта један од најозбиљнијих и најскупљих пројеката, те да ће на савременом и модерном дјечијем игралишту уживати малишани цијелог града.

- Ми смо прије двије године покренули једну активност за срећно дјетинство, гдје смо уз подршку наших привредника кренули у реконструкцију и изградњу нових дјечијих игралишта. Посебно ме радује што компаније попут м:тел-а и других фирми из нашег града имају друштвену одговорност и желе да локалној заједници покажу да су ту, да су уз нас, уз наше суграђане - рекао је он.

Он је истакао да ће наставити сарадњу са м:тел-а и у наредном периоду уз договор и сагласност суграђана, одредити пројекте и одредити приоритете.

Као и у другим градовима којима је м:тел даровао дјечија игралишта, све играчке које се налазе на прилагођеној сигурносној подлози атестиране су у складу са европским стандардима и безбједне за игру. Малишани из приједорског насеља Кокин град, сада могу да уживају у справама за игру, кулама, тобоганима, пењалицама и тунелима, а ту су и љуљашке и њихалице, клацкалице и игра ’школице’ на подлози…

Свакако, постављене су и клупе за њихове родитеље, а изграђена је и чесма.

Ова инвестиција још један је доказ да м:тел у оквиру свог друштвено одговорног пословања улаже у заједницу у којој послује, настојећи да буде присутна у свим градовима и мјестима, као и у свим областима хуманог дјеловања у друштву.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 29m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 46m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 36m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 18m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 56m
    0