Компанија м:тел од јула мјесеца и званично пустила VoLTE мрежу у комерцијалну употребу

05.07.2023. 13:01
0
ИЗВОР: katera.news

Voice over Long Term Evolution или скраћено VoLTE је технологија преноса података заснована на ИП која омогућује позиве и услуге преноса података преко 4Г мреже. Ова технологија омогућава мноштво предности и неупоредиво боље корисничко искуство у говорним и видео-позивима.

Компанија м:тел је за све кориснике обезбиједила могућност коришћења VoLTE технологије, а то конкретно значи да већ од јула мјесеца корисници могу у цијени мјесечне претплате у оквиру својих пакета постати корисници опције VoLTE.

Да бисте користили ову опцију, потребно је да имате телефон који подржава ову технологију и адекватан софтвер, те 4Г СИМ картицу, као и да исту опцију и телефон компатибилан с овом технологијом користи и саговорник, односно позивани корисник.

Активацијом ове опције, биће вам омогућено напредно коришћење услуга интернета и говорних позива које сада можете користити истовремено.

Предности VoLTE технологије за корисника су, најприје, много бољи кориснички доживљај врхунског квалитета мреже, односно позива – било разговора или видео-позива. Такође, ту је и јаснији звук, а у компарацији то би изгледало овако: три пута бољи квалитет од позива у 3Г мрежи, или чак шест пута бољи од позива у 2Г мрежи. VoLTE технологија омогућује и штедњу батерије јер је мрежа ’стабилна’ и нема пребацивања с 4Г на 3Г приликом успоставе позива, што црпи батерију додатно.

VoLTE омогућује и мултитаскинг, односно истовремено коришћење преноса података (интернета) и позива, без прекидања везе, а уз телефон који је компатибилан с овом технологијом нећете требати додатне апликације за видео-позиве, јер они већ имају уграђене системе за ову врсту позива.  

Дакле, за исправно коришћење опције VoLTE потребно је да м:тел корисник има одговарајући мобилни телефон са одговарајућим (ажурираним) софтвером, те да активацију изврши путем позива Call centra м:тел-а или подношењем захтјева у било којем м:тел продајном мјесту.

Позиви остварени путем опције VoLTE ће се обрачунавати и наплаћивати у складу са условима коришћења говорних услуга у оквиру тарифног модела и тарифних опција/додатака које корисник користи, односно на коме је она активирана.

За више информација о VoLTE опцији информишите се путем позива на број 0800 50 000 или на адреси mtel.ba.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 26m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 50m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 5m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 34m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 44m
    0