Композитору Ђорђу Јованчићу из Источног Сарајева трећа награда за пјесму "Дјеца свемира"

13.05.2023. 22:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Прву награда за композицију на 29. међународном Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме, односно Гран при "Јадранка Стојаковић", добила је Ламиа Белошевић за пјесму "Плашт љубави", коју је извела Николина Катавић из Загреба.

Другу награду за композицију добио је композитор Данијел Алибабић за пјесму "Желим" коју је извела Асја Џоговић из Бијелог Поља, док је трећу награду освојио композитор Ђорђе Јованчић за пјесму "Дјеца свемира" коју су извеле Тара и Зола Ристић из Сарајева.

Прву награду за интерпретацију, према оцјени жирија, добила је Ана Ајдуковић из Хрватске, док је награду публике освојила Андреа Јаковљевић.

Другу награду за интерпретацију дијеле Асја Џоговић из Црне Горе и Маша Миловановић из Србије, а трећу Дијана Улихњан из Русије и Тиса Гал из Словеније.

Награду за најбољи аранжман освојио је Дејан Божовић за пјесму "Желим", а награду за најбољи текст добио је Ђорђе Јованчић за пјесму "Дјеца свемира".

Награду жирија учесника добила је Ана Ајдуковић, док је посебно признање за допринос дјечијем музичком стваралаштву додјељено Ани Клепић и Душану Шестићу.

Жири је одлучивао између 18 композиција, које су премијерно у Бањалуци извели извођачи из Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Србије и Републике Српске и БиХ.

Уручењем награда вечерас је завршен овогодишњи 29. међународни Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме.

Коментари 0
Повезане вијести
„Ђурђевдански фестивал“: У сусрет мају - мјесецу дјечије пјесме „Ђурђевдански фестивал“: У сусрет мају - мјесецу дјечије пјесме
Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“ Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“
Весни Капор награда за роман "Маша и медведи" Весни Капор награда за роман "Маша и медведи"
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 40m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 31m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 58m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 50m
    0