Кон: Одгодити полазак у школу дјеце која су путовала у иностранство

27.08.2020. 09:19
0
ИЗВОР: Srna

Могуће је да ће Кризни штаб за сузбијање ковида 19 препоручити да дјеца која су била изван Србије са закашњењем од десет дана крену у школу, због епидемиолошког ризика који постоји код људи који се ових дана у Србију враћају са одмора из разних земаља, изјавио је епидемиолог и члан Штаба Предраг Кон.

Кон је за "Политику" рекао да постоји епидемиолошки ризик да ови ђаци дођу заражени вирусом корона и да би било мудро одгодити њихов повратак у школске клупе.

-То је важна ствар о којој ћу причати на следећем састанку Кризног штаба. Тако би се ризик од заражавања деце у школама смањио на најмању могућу меру. То је моја лична идеја која има смисла и добро би било ако би се усвојила барем као препорука- рекао је Кон.

Он је истакао да не би било много такве дјеце, односно можда неколико десетина њих у цијелој Србији.

-Што се тиче других ученика, ту нема бојазни јер је све добро припремљено за њихов почетак наставе. Треба напоменути да само здрава деца треба да крену у школу- нагласио је Кон.

"Политика" подсјећа да су поједини чланови Кризног штаба Србије више пута у медијима помињали могућност увођења карантина за држављане Србије који су љетовали у иностранству, у земљама са повећаним бројем заражених, али таква одлука за сада није донесена.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 24m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 19m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 7m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 13m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 41m
    0