Кон: Одлазак на свадбу је одлазак на заражавање вирусом корона

05.10.2021. 21:39
5
ИЗВОР: N1 Србија

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да не разумије аргументе немедицинског дијела Кризног штаба који је одбио приједлог да се уведе низ рестриктивних мјера у борби против епидемије и додао да то не може да објашњава.

- Не знам шта је био противаргумент, посебно за ковид пропуснице. Једноставно, не разумијем га и мора неко други то да објашњава - казао је Кон за РТС.

 

Кон је навео да је медицински дио Кризног штаба затражио да се на 10 дана радно вријеме скрати до 17.00 и да се забране јавна окупљања за више од пет особа.

 

- Тиме бисмо спријечили масовна заражавања на масовним догађајима и припремили бисмо се за ковид пропуснице које би требало да се уведу - нагласио је он.

 

Кон је рекао да је медицински дио Кризног штаба замолио да се јавно саопшти њихов одбијени захтјев, што је премијерка Србије Ана Брнабић и учинила. 

Он је нагласио да не разумије зашто раније нису уведене ковид пропуснице за одлазак у угоститељске објекте и присуство масовним догађајима, иако је нађен оквир који се не коси са Уставом Србије.

- Не могу да разјасним самом себи шта сам слушао и не желим да направим грешку - додао је он.

Кон је истакао да је закључак данашњег једночасовног састанка Кризног штаба да нема другог излаза из епидемије осим вакцинације против корона вируса.

- Имам право као епидемиолог да кажем људима, нисмо ми у медициснког дијелу Кризног штаба тражили џаба оно што смо тражили. Вирус циркулише - рекао је Кон и додао да због драстичне епидемиолошке ситуације одлазак на неки масовни догађај, попут свадбе, јесте одлазак на заражавање.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Radoš 10.10.2021. 18:54
    Što ovaj može da lupeta a što i ne bi kad je uzeo pare od farmaceuske mafije i što je na njihovoj platnih listi. Nikad ne skinuo tu masku dabogda.
  • Generic placeholder image
    NIRVANA 06.10.2021. 13:49
    Kon je rekao da je svaki treci koji se vakcinisao se ponovo zarazio...😉
  • Generic placeholder image
    Vox populi 06.10.2021. 09:01
    Odlazak na mjesto člana kriznog štaba kao plaćeni savjetnik farmaceutske kompanije koja prodaje vakcine je odlazak u sukob interesa lopurdo!
  • Generic placeholder image
    Đana 06.10.2021. 06:23
    U izvještaju o zaraženim od virusa korona,objavite koji je broj vakcinisanih bolesno i koliko je vakcinisanih preminulo.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 05.10.2021. 22:36
    Благо ти у памет
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 31m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 27m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 12m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 11m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 23m
    0