Kon: Odlazak na svadbu je odlazak na zaražavanje virusom korona

05.10.2021. 21:39
5
IZVOR: N1 Srbija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da ne razumije argumente nemedicinskog dijela Kriznog štaba koji je odbio prijedlog da se uvede niz restriktivnih mjera u borbi protiv epidemije i dodao da to ne može da objašnjava.

- Ne znam šta je bio protivargument, posebno za kovid propusnice. Jednostavno, ne razumijem ga i mora neko drugi to da objašnjava - kazao je Kon za RTS.

 

Kon je naveo da je medicinski dio Kriznog štaba zatražio da se na 10 dana radno vrijeme skrati do 17.00 i da se zabrane javna okupljanja za više od pet osoba.

 

- Time bismo spriječili masovna zaražavanja na masovnim događajima i pripremili bismo se za kovid propusnice koje bi trebalo da se uvedu - naglasio je on.

 

Kon je rekao da je medicinski dio Kriznog štaba zamolio da se javno saopšti njihov odbijeni zahtjev, što je premijerka Srbije Ana Brnabić i učinila. 

On je naglasio da ne razumije zašto ranije nisu uvedene kovid propusnice za odlazak u ugostiteljske objekte i prisustvo masovnim događajima, iako je nađen okvir koji se ne kosi sa Ustavom Srbije.

- Ne mogu da razjasnim samom sebi šta sam slušao i ne želim da napravim grešku - dodao je on.

Kon je istakao da je zaključak današnjeg jednočasovnog sastanka Kriznog štaba da nema drugog izlaza iz epidemije osim vakcinacije protiv korona virusa.

- Imam pravo kao epidemiolog da kažem ljudima, nismo mi u medicisnkog dijelu Kriznog štaba tražili džaba ono što smo tražili. Virus cirkuliše - rekao je Kon i dodao da zbog drastične epidemiološke situacije odlazak na neki masovni događaj, poput svadbe, jeste odlazak na zaražavanje.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Radoš 10.10.2021. 18:54
    Što ovaj može da lupeta a što i ne bi kad je uzeo pare od farmaceuske mafije i što je na njihovoj platnih listi. Nikad ne skinuo tu masku dabogda.
  • Generic placeholder image
    NIRVANA 06.10.2021. 13:49
    Kon je rekao da je svaki treci koji se vakcinisao se ponovo zarazio...😉
  • Generic placeholder image
    Vox populi 06.10.2021. 09:01
    Odlazak na mjesto člana kriznog štaba kao plaćeni savjetnik farmaceutske kompanije koja prodaje vakcine je odlazak u sukob interesa lopurdo!
  • Generic placeholder image
    Đana 06.10.2021. 06:23
    U izvještaju o zaraženim od virusa korona,objavite koji je broj vakcinisanih bolesno i koliko je vakcinisanih preminulo.
  • Generic placeholder image
    Anonimno 05.10.2021. 22:36
    Blago ti u pamet
Povezane vijesti
Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka? Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka?
Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“ Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“
Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    21h 52m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 27m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    20h 1m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 42m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 28m
    0