Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа

30.06.2022. 09:16
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа расписала је јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2021/2022. годину.

Конкурсом је предвиђена додјела 50 стипендија успјешним студентима првог циклуса студија јавних високошколских установа, дефицитарних и осталих занимања.

Право учешћа на Конкурсу имају редовни студенти II и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, а да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа.

Критеријуми за утврђивање ранг-листе студената за додјелу стипендије су успјех у предходним студијским годинама, уписна година студија, као и универзитет у коме похађају студије.

Кандидати који конкуришу обавезни су доставити уредно попуњен образац пријаве на конкурс, овјерену копију Увјерење о пребивалиштву (CIPS), те оригинал потврду о статусу редовног студента, увјерење о  просјеку оцјена током студирања, потврду да не обнавља годину студија за коју конкурише те овјерену изјаву да не прима стипендију из других јавних извора стипендирања.

Осим наведених докумената, потребна је и фотокопија текућег рачуна и рачуна банке код које је рачун отворен.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама, односно на интернет страници Општине Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
У суботу подјела сјеменских пакета У суботу подјела сјеменских пакета
Најчитаније
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    21h 33m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    16h 19m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    17h 34m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    18h 10m
    0
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    12h 10m
    0