Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Istočna Ilidža

30.06.2022. 09:16
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža raspisala je javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za školsku 2021/2022. godinu.

Konkursom je predviđena dodjela 50 stipendija uspješnim studentima prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, deficitarnih i ostalih zanimanja.

Pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti II i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa.

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata za dodjelu stipendije su uspjeh u predhodnim studijskim godinama, upisna godina studija, kao i univerzitet u kome pohađaju studije.

Kandidati koji konkurišu obavezni su dostaviti uredno popunjen obrazac prijave na konkurs, ovjerenu kopiju Uvjerenje o prebivalištvu (CIPS), te original potvrdu o statusu redovnog studenta, uvjerenje o  prosjeku ocjena tokom studiranja, potvrdu da ne obnavlja godinu studija za koju konkuriše te ovjerenu izjavu da ne prima stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Osim navedenih dokumenata, potrebna je i fotokopija tekućeg računa i računa banke kod koje je račun otvoren.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama, odnosno na internet stranici Opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Istočna Ilidža Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    13h 22m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    22h 14m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    16h 5m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    10h 57m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    19h 50m
    0